17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Cumhuriyet'in 85.yılı kutlandı

Cumhuriyet'in 85. kuruluş yıldönümü Bartın'da törenle kutlandı.


Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Bartın Valisi İsa Küçük, Bartın Garnizon Komutanı Dnz. K. Albay Hayrettin İmren, Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, CHP Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Emniyet Müdürü Mesut İnce, askeri personel, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende Bartın Valisi İsa Küçük, Garnizon Komutanı Dnz. Kıdemli Albay Hayrettin İmren ve Belediye Başkanı Ahmet Altıntel vatandaşların bayramını kutladı.


Bartın Valisi İsa Küçük, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Türk ulusunun birlik ve beraberlik içinde kazandığı zaferler ve dünyada var olmak değerlerinin iç içe bulunduğu büyük bir destan olduğunu söyledi. Küçük, yaptığı konuşmada, "Cumhuriyet sevincini, Cumhuriyet coşkusunu, Cumhuriyet ışığını her yıl çoğaltarak büyüten, büyüterek bugünlere taşıyan sizlerle birlikte Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamanın sevinç, onur ve övüncü içindeyim" dedi.


Bu günü "Kurtuluş Savaşı'nı kazanarak, hukuksal, siyasal ve ulusal birliğimizin görkemli bir devlet yapısı ile taçlandığı" gün olarak anlatan Küçük, şöyle konuştu: "Bağımsızlık ve özgürlüğümüzün bayraklaştığı gündür. Biz ilk defa Cumhuriyetimizin ilanı ile bu topraklarda kendimize Türk, devletimize Türkiye Cumhuriyeti, yurdumuza Türkiye dedik. Bunun için Cumhuriyet, bizim özgürlük bayrağımızdır. Bunun için Cumhuriyet, bizim bağımsızlık bayrağımızdır."


Vali İsa Küçük'ün konuşmasının ardından öğrenciler şiir ve kompozisyon okudu. Şiir ve kompozisyon okunmasının ardından Hendekyanı İlköğretim Okulu öğrencileri ve Bartın Emniyet Müdürlüğü halk oyunları gösteri sundu. Gösterilerin ardından tören geçişi yapıldı. Tören geçişi sırasında vatandaşlar askerleri dakikalarca alkışladı.

İha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 13:48:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SEYMA NUR IP: 78.160.246.xxx Tarih : 3.11.2008 18:28:37

çok güzel bir haber bana öncülük ediyor