15
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Demir 30 bin tapu dağıttı

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Bartın'da 30 bin tapu dağıttı.


Bir dizi açılış, ziyaret ve etkinlikler için Bartın'a gelen Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Belediye Sosyal Tesisleri'nde tapu dağıtım törenine katıldı. Vatandaşlara 30 bin tapu dağıtan Demir, "2009 yılı sonunda tapusu olmayan kimse kalmayacak. Türkiye 2002 yılına kadar kadastro çalışmaları yüzde 45'tir. Son 7 yıldaki çalışma ise yüzde 55'tir" dedi. Bu çalışmaların bununla kalmayacağını anlatan Demir, şöyle konuştu: "1924 yılından beri yapılan çalışmaları yenileme çalışmalarına başlayacağız ve yetmeyecek coğrafi bilgi sistemleri ve sayılaştırmalara geçeceğiz. Kadastronun 162. yılını kutluyoruz. Dünyanın en köklü kuruluşuyuz. Sadece Türkiye'nin değil başka ülkelerin de kadastrolarını içermekteyiz."


Bartın'daki çalışmalar hakkında da açıklamada bulunan Demir, sözlerine şöyle devam etti: "Kredili Yurtlar Kurumu inşaatı süresinden önce tamamlanacak. Kültür Evi'nin 1993 yılında yapımına başlandı ancak 15 yılda yapılamadı. KYK inşaatı iki yıl içerisinde son derece modern bir yapı halinde hazırlanacak ve zamanından önce yapılan ihalelerin yeri Türkiye olacaktır."


Zonguldak Havaalanı'na 22 Temmuz 2009'da ilk uçağın konacağını ifade eden Demir, şunları söyledi: "Bartın gelişecek. Üniversitenin gelişmesi için rektörümüz ile birlikte yoğun bir çaba sarf ediliyor. Köydes'te yapılan çalışmalara iki yılda iki kalemde 50 milyon TL para ayırmış bir hükümet var."

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 19:18:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?