22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Deniz Baykal Bartın'da

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal mayınlı arazinin temizlenmesi ile ilgili olarak, "Mayınlı arazi Türkiye'nin terör bölgesindeki sınırı. Biz Türkiye'yi Ortadoğu'daki ateşten uzak tutmaya çalışırken sen aramıza niye yabancı sokuyorsun. Gelecek olan firma hayra mı gelecek şerre mi? Bu anayasaya milletin menfaatine aykırı" dedi.


Bolu'da vatandaşlar ile bir araya geldikten sonra Bartın'ın Ulus ilçesine ardından da Amasra ilçesine geçen CHP Lideri Deniz Baykal, Amasra Barış Akarsu Anma Kültür ve Sanat etkinliklerine katıldı. Burada vatandaşlara seslenen Baykal, mayınlı arazinin temizlenmesi ile ilgili olarak, "Suriye, Lübnan ve Filistin'deki o ateşin Türkiye'den uzak tutulmasını istiyoruz. Orası Türkiye'nin sınırı, aramıza yabancıyı niye sokuyorsun?" diye konuştu.
Ortadoğu'da Filistin, Lübnan ve Suriye'de ırk, dil çatışmaları olduğunu Türkiye'yi bu ateşten uzak tutmaya çalıştıklarını ifade eden CHP Lideri Deniz Baykal, mayınlı araziyi 50 yıllığına kullanacak olan yabancı firmanın araziye ne ekeceğini sordu.
Mayınlı arazinin terör bölgesinde olduğunu hatırlatan Genel Başkan Deniz Baykal, arazinin yabancıya verilmesine Türkiye'nin karşı olduğunu söyledi. Baykal şöyle devam etti:


"Sınırdaki arazi ile ilgili garip şekilde bu yasanın dibine madde işlediler. İhaleyi bir yabancı ülkenin firmasına 'Sen gel burayı yap. Bunu 50 yıla yakın bir süre sen kullanıver, sana teslim edeceğiz' diye madde var. Türkiye'nin yüreğindeki 510 kilometre uzunluğundaki arazi. Bu sınır Türkiye'nin terör bölgesinde. Orta doğu ırk, dil çatışmalarının en yoğun yaşandığı yer. Biz Türkiye'yi bu çatışmaların dışında tutmaya çalışıyoruz. Suriye, Lübnan ve Filistin'deki o ateşin Türkiye'den uzak tutulmasını
istiyoruz. Orası Türkiye'nin sınırı, aramıza yabancıyı niye sokuyorsun. Zaten karışık bir bölge bunun bir yararı var mı? Kullanmadığımız doğalgaz için 750 milyon dolar ödedik. Niye çünkü anlaşma yapmışız. Sonrada böyle bir araziye 'para bulamıyorum' diyerek 100 milyon dolar için yabancıya veriyoruz. Yabancı ülkenin firması oraya tarla mı ekecek, bağ bahçe mi yapacak. Hayra mı geliyor şerre mi geliyor. Anayasaya aykırı milletin menfaatine aykırı." Göstergelerde ekonomik tabloların bozuk olduğunu ifade eden Baykal, özgür basına bağımsız adalete ihtiyaç olduğunu söyledi. Türkiye'de bir değişime ihtiyaç olduğunu söyleyen Baykal, değişimin gecikmeden gerçekleşmesi gerektiğini dile getirdi. Baykal, "Ekonomik tablolar bozuk. Özgür basına bağımsız adalete ihtiyacımız var. Namuslu insanlara ihtiyacımız var. Türkiye'yi barıştıracağız. Bunun gecikmeden gerçekleşmesi lazım. Türkiye gerçekleri görmeye başladı. Gidişatı 29 Mart seçimlerinde gördük. Oyları verdiniz bir hafta sonra hükümetin yarısı gitti. Değişiklikler başladı. Önümüzdeki seçimde burada hükümeti tümüyle sileceksiniz. Bu değişmeye Türkiye'nin ihtiyacı var. Bu Türkiye'nin mecburiyeti. Eğer barış içinde yaşayacaksak eğer hukuk içinde yaşayacaksak, eğer dokunulmazlık yolsuzluk yapan siyasetçilerin dokunulmazlığı kalkacaksa Türkiye'de buna ihtiyaç var. Ekonomiyi çıkmaza sürükleyen, işsizlikte rekora giden gerçeklerin değişmesi için bu değişikliğe ihtiyaç var. Türkiye'nin önünü açacağız. Böyle
şeyleri çözmek milletin elinde. Siz bu yetkiyi kullanın biz ondan sonra bu sorunları kökünden ortadan kaldıracağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 18:48:23
Güncelleme :4 Temmuz 2009 Cumartesi 02:29:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?