17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Denizde can pazarı

Bartın'ın Amasra ilçesi limanından fırtına nedeniyle demir tarayarak sürüklenen kuru yük gemisinde kalan 6 mürettebat da tahliye edildi.

Amasra Limanı'nda demirli olduğu sırada fırtınayla sürüklenerek Ahatlar köyü mevkisinde karaya oturan Malta bandıralı 1772 grostonluk "Flora" adlı boş kuru yük gemisindeki mürettebat, valiz içindeki özel eşyalarını kayaya bağlanan halatla karaya çıkardı.

Kaptanın, önceden karaya çıkan personelin yanı sıra diğerlerinin de gemi içinden ve çevresinden uzaklaşmalarına izin vermemesi üzerine Sahil Güvenlik 127 Bot Komutanlığında görevli bir üsteğmen, kaptanı ikna etmek için gemiye çıktı.

Görüşmenin ardından, personel dev dalgalara rağmen gemiden kayaya bağlanan halat yardımıyla kurtarıldı. Mürettebat, zincirle halattan kaydıkları sırada eğimin yetersizliğinden sıkıntılı anlar yaşadı.

Asker ve köylülerin yardımlarıyla personel, geminin tamamen boşaltılmasından sonra yaklaşık 300 metre yüksekliğindeki yamaçtan yol kenarına çıkarılacak. Kurtarılanların sağlık durumlarının iyi oldukları öğrenildi.

AA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2006 Salı 12:07:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?