22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Denize girme yasağı kaldırıldı

Bartın'da yaşanan sel felaketi sonrasında Karadeniz'e akan Bartın ırmağının denize taşıdığı atıklar sonrasında denize girmenin yasaklandığı Bartın'da denize girme yasağı ortadan kaldırıldı.

Bartın Valisi Halil Işık, yaptığı açıklamada deniz ve plajların temiz olduğunu ve tatilcilerin denizin keyfini çıkartabileceğini söyledi.

Bartın Valisi Halil Işık, sel felaketi sonrasında Batı Karedeniz Bölgesi'nin incisi İnkumu plajında denize girmenin yasaklandığını, ancak deniz suyundan alınan numunelerde denizin temiz çıktığını ve bu sebeple denize girme yasağının ortadan kaldırıldığını belirtti.

Vali Işık, "14-15 temmuz 2009 ile 18 temmuz 2009 tarihlerinde Bartın'da taşkın yaşadık. Bu su taşkını ve sel afetinden dolayı Bartın ırmağında onu besleyen bazı derelerdeki bir takım çöpler ve atıklar denize geldi. Tabi denizde su kirlenmesi söz konusu oldu. Ben bu nedenle İl Sağlık Müdürlüğüne talimat verdik. Deniz kirliliğinin takip edilmesini ve vatandaşlarımızın uyarılmasını istedik. Sağlık Müdürlüğü bu konuda su numuneleri aldı ve aldığı numuneler ile ilgili olarak laboratuarlarda tetkik konularında vatandaşlara duyurularda bulundu. 22 Temmuz sonuçlarına göre Bartın'da deniz ve plajlarımızda kirlenme söz konusu değildir. Vatandaşlarımız hava şartlarının müsait olduğu günlerde rahatlıkça denize girebilirler" dedi.

Bartın'da denize girme yasağının ortadan kalkması üzerine tatilciler deniz kenarlarına akın etti. Vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren sahilleri doldurdu.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 19:45:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?