22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Denize girmek yasak

Bartın Valisi Halil Işık, yaşanan sel felaketi sebebiyle vatandaşlara denize girme konusunda acele etmemesi uyarısında bulundu.

Bartın Valisi Halil Işık, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Kur. Alb. Hayrettin İmren ile birlikte Bartın Belediyesi'ne gelerek, başta Belediye Başkanı Cemal Akın olmak üzere belediye kriz merkezinde görev yapan herkese teşekkür etti.

Yaşanan sel afeti sırasında devletin tüm imkanlarının Bartın'a getirildiğini söyleyen Vali Işık, "Bakanlıkları ve merkez birimleri anında bilgilendirdik. Çok sayıda ulusal kanalda canlı yayına çıktık, halka çalışmaları ve doğruları anlattık. Sel sırasında halkımıza tüm imkanları sunduk. Halkımızdan tepki görmedik, sevgi ve saygı gördük" dedi.

Sel sonrası normal düzene dönüldüğünü ancak olabilecek heyelan, yıkıntı gibi olaylar için kriz merkezinin çalışmaya devam ettiğini anlatan Vali Halil Işık, "Sivil Savunma ekiplerini, helikopteri gönderdik. Kızılay da ayrılmak üzere. 7 arozöz temizleme çalışmaları için Bartın'da kalacak. Şu aşamadan sonra kamu güvenliği ve kamu sağlığı önemli. İçme sularının klorlanması, ayrıca ilaçlama çalışmalarına önem vermek gerekiyor. Deniz sularının tahlil ettirilmesi için de talimat verdim. Plajlarda denize girilebilirlik kontrol edilecek" dedi.

Başarılı bir kriz çalışması yapıldığına da değinen Vali Işık, "Gerek belediye, gerekse Emniyet Müdürlüğü ekipleri vatandaşları uyararak can ve mal kayıplarını önlediler. Irmak kenarlarındaki araçları zamanında kaldırtmasaydık 100 civarında araç su altında kalırdı. Jandarma Komutanlığımız da kırsal kesimde önemli tedbirler aldı. Sele kapılan ve mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı. Milli Eğitim Müdürlüğümüz yurtlarını açtı. Kızılay ekipleri mağdur kalan vatandaşların beslenmelerini sağladı. Devlet olarak tüm görevlerimizi yerine getirdik. Bu çalışmalara katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 17:04:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?