17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Denize girmek yasak!

Bartın'ın merkeze bağlı İnkumu tatil beldesinde, şiddetli rüzgar ve dalga nedeniyle sahildeki direğe kırmızı flama asılarak, denize girilmesi yasaklandı.

Bartın Valiliği ve Emniyet Komisyonu, geçen yıl, tatil beldesinde boğulma olaylarına karşı, aşırı dalga olduğu günlerde denize girilmesinin yasaklanacağı, aksi hareket edenlere Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca para cezası uygulanacağı yönünde karar almıştı.

İnkumu jandarma ekipleri, sahil kenarındaki direkte “denize girilebilir” anlamına gelen yeşil flamayı indirerek yerine “denize girmenin yasak olduğunu” belirten kırmızı flamayı astı.

Sahilde devriye görevi yapan jandarma ekiplerinin sözlü uyarılarının yanı sıra belediye anonsları ile beldede denize girilmesinin yasak olduğu konusunda vatandaşlar uyarılıyor.

Uyarılara rağmen denize giren kişilere, komisyonun verdiği yetki doğrultusunda jandarma ekiplerince para cezası uygulanıyor.

Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, Sahil Güvenlik Komutanlığının talebi üzerine dalgalı olan ve tehlike yaratan günlerde kırmızı flamaların asıldığını belirterek, 'çeken akıntı' adı verilen ve kum kaymasına yol açan tehlike nedeniyle bu uygulamanın yapıldığını kaydetti.

Bu yıl tatil sezonunun başlamasıyla birlikte, aşırı dalgalar nedeniyle 10 kişinin boğulma tehlikesi geçirdiği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 22:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?