17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Deprem susuz bıraktı

BARTIN’da önceki sabah meydana gelen 3.3 büyüklüğündeki deprem su şebekesinde patlamalara neden olurken, kent susuz kaldı.

Bartın Belediye Başkanı MHP’li Cemal Akın, patlayan boruların tamir edildiğini, akşam saatlerinde kente su verileceğini söyledi.Pazar günü saat 09.22’de Serdar Köyü merkezli 3.3 büyüklüğündeki depremde yapılarda herhangi bir hasar meydana gelmezken, içme suyu şebekesinde patlamalar oldu.

Dün yapılan onarımın ardından kentin belirli kesimlerine su verilirken, yeniden sular kesildi. Kirazlık mevkiinde üç ayrı patlamanın daha olduğunun belirlenmesi üzerine onarım için çalışmalar başlatıldı. Vatandaşlar ise sokaklarda bulunan çeşmelerden bidonlara su doldurarak ihtiyaçlarını karşıladı.

Bölgeye giderek çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Cemal Akın, boruların değiştirildiğini, bugün akşam saatlerinde su verileceğini söyledi. Cemal Akın yaptığı açıklamada, "Pazar günü bir patlağımız vardı, şehir merkezine yakın bir yerde. O patlağımızı yaptık. Peşinden şehrimize tekrar su gelmemeye başladı. Araştırma yaptık, üç yerde patlak tespit ettik. Belediyeden emekli olmuş ustalarımızı da getirdik bu çalışma alanına. Boruların bir sarsıntı sonucu patladığını ifade ediyorlar. Belki Pazar günü meydana gelen deprem sonrası patlaklar oluştu. Aynı anda üç yerde patlak olması enteresan. Bugün çalışmamız saat 16.00 sıralarında biter diye düşünüyorum. Önce borulardaki suları boşaltacağız, akşam saatlerinde Bartın’a suyun ulaşacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Akın, vatandaşlardan özür diledi. Akın, "Bu eski borular ufak sarsıntıda patlıyor. İller Bankası ile görüşmelerimizi yaptık. Bu bölgeden ikinci bir su hattının yapılması gündemde. Proje çalışmalarına başladık. Halkımızdan özür diliyorum. Ancak şu an için yapacak da bir şey yok. Bizden kaynaklanan bir şey yok. Belediyeler hiçbir gerekçe yokken halkının suyunu kesmez. Su hatlarının ömrünü doldurduğunu görüyoruz" diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2011 Salı 15:10:13
Güncelleme :11 Ekim 2011 Salı 15:12:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?