17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Dernekten basına kahvaltı

HALK OYUNLARI DERNEĞİNDEN BASINA KAHVALTI

Bartın'da kurulan Bartın Halk Oyunları ve Müzisyenler Derneği, gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Bartın Halk Oyunları ve Müzisyenler Derneği (BAHEM), Halk Müziği ve Halk Oyunlarını yaşatma adına Bartın halkından destek istedi. Düzenlenen organizasyona dernek üyeleri ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Yapılan çalışmaların sadece kendi çevrelerinde döndüğünü ve her geçen gün Bartın yöresine ait halk oyunlarının yok olduğunu belirten Bartın Halk Oyunları ve Müzisyenler Derneği Başkanı Ersin Gümüş, "Bartın'ımız çok köklü bir kültüre sahiptir. Bartın'ın kendine has bir yaşantı tarzı olup bu yaşantı tarzı giderek yok olmaya yüz tutmuştur. Gelenek ve görenekleri bozulmuş, örf ve adetleri unutulmuştur. Bartın'a ait halk oyunları zamanla çevre illerden de alıntı yapılarak bozulmaya başlamış ve özü kaybolmuştur. Yöremize ait özel gün ve eğlencelerde oynanan erkek oyunlarında bir birliktelik ve düzen de yoktur. Türkülerimizin özü değiştirilmiş, Bartın Yöresine has olmayan özelliklerle söylenmeye başlanmıştır. Bartın'da Müzik yapan kişiler de bu işi sırf maddi amaç gözeterek, bilinçsizce, gelişigüzel ve Bartın'ımızın müziğinin ülke çapında ve uluslar arası alanda kötü tanıtımına neden olacak şekilde yapmaktadır. Bartın'da şu an mevcut kız oyunları olup, bu çevre illerden alıntı yapılarak özünü kaybetmiştir. Yöremizde sadece kız oyunları değil, erkek oyunları da olup bunların ortaya çıkarılması için çalışmalar başlamıştır. Derneğimiz bünyesinde şu an Bartın Kız Oyunları yetişkinler grubu çalışmalara başlamıştır. Ayrıca Anadolu'muzun çeşitli yörelerine ait Artvin, Karadeniz, Bingöl ve Gaziantep yöreleri oyunları da çalışılmaktadır. Bu çevrede Bartın'da Halk Oyunlarına ve müziğe gönül vermiş kişi ve kuruluşları derneğimize katılmaya davet eder, daha güzel bir Bartın için el ele çalışmaktan mutluluk duyacağız" dedi.

Kahvaltıya katılanlara teşekkür eden Bartın Halk Oyunları ve Müzisyenler Derneği Başkanı Ersin Gümüş, gazetecilerden Halk Oyunlarını yaşatmak adına destek istedi.

HALK OYUNLARI DERNEĞİNDEN BASINA KAHVALTI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2011 Salı 15:35:00
Güncelleme :11 Ocak 2011 Salı 15:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?