22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Devlet Bahçeli Bartın'da

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kardeşlik içerisinde yaşarsak o zaman ülkemizin milli yapısı ve toprak bütünlüğü zedelenmez" dedi.


Bahçeli, partisinin düzenlediği miting için Bartın'a geldi. Cumhuriyet Meydanı'nda konuşan Bahçeli, bütün siyasi partilerin bu seçimleri önemsemesi gerektiğini belirterek, "Halkımız çok yüksek katılımla seçimlerde oy vermeye koşmalı. Yerel seçimlerde bir oy ile seçim kazanırsınız, bir oy ile seçim kaybedersiniz. Bu nedenle sahtekarlık, hile ile oyları çalmaya kalkışacakları önlememiz gerekir" dedi.


Milletimizi 'sen şusun, sen busun' diye ayırmanın yanlış olduğunu anlatan Bahçeli, şöyle konuştu: "Eğer bunlar çok yaygınlaşırsa bir gün öyle bir duruma geliriz ki, kendimizi bir husumet, bir çıkar kavgası durumuna geliriz. Şimdi hep beraber düşünelim; hangi partiden olursak olalım bu ülke bizim. Kardeşlik içerisinde yaşar isek, o zaman ülkemizin milli yapısı ve toprak bütünlüğü zedelenmez ve toplu bir kalkınma gerçekleştirilir."
Başbakan Erdoğan'ın söz verip de yapamadığı her şeyi MHP'ye fatura etmeye çalıştığını öne süren Devlet Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: "Şimdi kalkmış Milliyetçi Hareket Partisi'ne saldırıda bulunuyor. 1998 seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi bu ülkede en fazla oy alan ikinci parti konumunda, sağda da birinci parti konumuna geldi. Dolayısı ile sürekli koalisyonlar ile yönetilen bir ülkede 3 parti bir araya geldi. Bu koalisyon 3 yıl 4 ay yönetimde kaldı. Ama şimdi AK Parti tek başına iktidar oldu. O günden bu güne AK Parti tam 6 yıldır iktidarda kaldı ama konuşmasında hep MHP'yi konuşarak yapamadıklarının faturasını bize çıkarıyor."
İşsizliğin arttığını söyleyen Bahçeli, şöyle konuştu: "Sosyal devlette topluluğun aç olan insanların devlet tarafından korunması lazım. Ama oy avcıları, kapan avcıları gibi siyasi rant sağlamak için vatandaşların evine paket dağıtıyor. Su yok, elektrik yok çamaşır makinesi dağıtılıyor. Ben buradan size sesleniyorum; paket dağıtmak ile sosyal yardım almak ile kimseye borçlu değilsiniz. Gelen paketler sizin hakkınızdır, alın. Bu ülkede yoksulluk var ise, sizlere bakmaları zorunludur. Seçim gününe kadar
gelen bütün paketleri alın. Paketi alın ama AK Partiye seçimlerde vurun tokadı."
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yağmur yağışı altında yarım saat Bartınlılara seslendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 18:19:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?