17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Diş taraması yapılacak

Bartın Belediye Başkanlığı ve Özel Bartın Yaşam Tıp Merkezi işbirliği ile 7 Nisan - 4 Haziran tarihleri arasında 11-14 yaş arası çocukların diş sağlığı taraması yapılacak. 

7 Nisan Dünya Sağlık Günü'nde başlayacak olan diş taraması 2 ay sürecek. Diş taraması hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, belediyenin proje teklifini Özel Bartın Yaşam Tıp Merkezi'nin kabul ettiğini ve ücretsiz diş taraması kampanyası sırasında 14 ilköğretim okulu ile 3 rehabilitasyon merkezinde toplam bin 561 öğrencinin diş taramasının gerçekleştirileceğini söyledi. 

Projenin 7 Nisan Pazartesi günü Özel Emel Işık İlköğretim Okulu'nda start alacağını belirten Başkan Altıntel, "Dünya Sağlıklı Kentler Birliği üyesi olan Bartın Belediyesi, kent halkının sağlıklı yaşam koşullarına kavuşması, hem kişisel hem de çevresel sağlık unsurlarının gözetilmesi amacıyla çeşitli projeler yürütmektedir. 

Bu projelerden birisi de ilköğretim 6-7-8. sınıflarda eğitim gören çocuklarımızın diş sağlığı taramasıdır. 7 Nisan'dan 4 Haziran'a kadar sürecek olan proje kapsamında Özel Bartın Yaşam Tıp Merkezi Diş Tabibi Ulunay Erkaya tarafından çocuklarımızın ücretsiz diş taramaları yapılacak. Ayrıca diş taraması yapılan çocuklarımıza diş fırçası ile diş macunu hediye edilecek. Bu projeye 3 bin adet diş macunu ve diş fırçası katsısı sağlandı. Bu katkıyı sağlayan Marketim Süper Market, Demirok Ticaret, Toksözler Market, Vepa ve Colgate yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi. 

Diş sağlığı taraması ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü Kapalı Otopark'ta 14.00-16.00 saatleri arasında da gerçekleştirilecek. Diş taraması sırasında sponsorlar aracılığı ile çocuklara diş fırçası ile diş macunu hediye edilecek.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 11:51:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
buse IP: 78.165.138.xxx Tarih : 6.04.2008 15:57:58

bu sadece belirlenen okullardamı yapılacak yoksa tüm bartın 11 14 yaş çocukları içinmi geçerli umarım tüm bartınlılar için geçerli olur