18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Disiplin cezası suça itiyor!

Uzmanlar, öğrencilerin okulda yaptığı bazı suç ve davranışları sonrasında disiplin kuruluna sevk edilerek okuldan atılmasının çocukları suç ortamına sürükleyebileceği uyarısında bulundu.

Bartın Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, okullarda öğrencilerin işlediği suçlar sonrası disiplin suçu verilmesi konusunda açıklamalarda bulundu. Milli Eğitim Müdürü Yeşilyurt, eğitim ortamında her türlü sıkıntının yaşanabileceğini, öğrencinin yaşadığı sorunların da büyüyebileceğini söyledi.

Eğitimin sadece okuldan geçmediğini, aile ayağı da olduğunu belirten Yeşilyurt, "Okullarımızda disiplin konularında titizlik gösteriyoruz. Çocukları disiplin kuruluna verip okuldan uzaklaştırmayalım, tasdikname vermemeye gayret edelim. Böyle durumlarda öğrencilerimiz suç ortamı ve bataklığa sürüklenebilir. Onları suç ortamı veya bataklığa atma gibi bir lüksümüz olamaz" dedi.

Gerekiyorsa çocukların sıkıntılarının ve sorunlarının temeline eğilmek gerektiğini anlatan Yeşilyurt, şöyle konuştu: "Eğitim sadece okul yaşantısından ibaret değil. Okul, eğitimci ve aile ana unsurlardır. Okul ve eğitimci ile kaynaklanan sorunların dışında öğrenciler aile ortamında da sıkıntı veya sorun yaşayabilir. Bu sıkıntıları veya
sorunları okuluna taşıyabilir. Onun için öğrencilerimiz ile yakından ilgilenmeli ve gerekiyorsa aile ortamı suçlu olsa dahi onu topluma kazandırmalıyız. Bu konuda öncelikli olarak okul müdürü arkadaşlarımıza, sınıf ve rehber öğretmenlerimize büyük iş düşmektedir."

Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, önümüzdeki günlerde düzenlenecek toplantıda disiplin konusunda okul müdürleri ile görüşeceklerini ve konuya daha hassasiyetli yaklaşmalarını isteyeceklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 15:53:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?