17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Doğukan bebeğin ölümü araştırılıyor

Bartın'da, iki kez ateş, kusma ve ishal şikayeti ile Bartın Kadın Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'ne getirilen ve "sağlık durumu iyi" denilerek evine geri gönderildiği iddia edilen ve hayatını kaybeden 8 aylık Doğukan bebeğin ölümü üzerine Bartın Sağlık Müdürlüğü soruşturma başlattı.

Bartın Sağlık Müdürü Dr. Osman Nacaroğlu, savcılıktan gelecek raporu beklediklerini ifade etti.
İddiaya göre, Erdoğan ve Ayşe Okol çifti, 8 aylık bebeklerini ishal, kusma ve ateş şikayeti ile Bartın Kadın Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'ne getirdi. Hastane doktorları yapılan tahlil sonrasında bebeğin durumunun normal olduğu gerekçesiyle eve geri gönderdi. Doğukan bebeğin, eve gönderildikten sonra yeniden ateşi yükseldi. Aile bebeklerini yeniden hastaneye getirdi. Hastanede yapılan tetkiklerde bebeğin herhangi bir hastalığı olmadığı söylenerek aile tekrar evine geri gönderildi.

İki kez Bartın'da hastanede serum bile takılmadığı iddia edilen Doğukan bebeğin vücudunda morarma başlayınca sabaha karşı tekrar hastaneye getirildi.

Acil serviste yapılan bütün müdahalelere rağmen Doğukan bebek kurtarılamadı.
Doğukan bebeğin ölümü üzerine savcılığın soruşturma başlattığını, olayın resmi olarak kendilerine intikal etmediğini anlatan Bartın Sağlık Müdürü Dr. Osman Nacaroğlu, savcılıktan gelecek resmi evraklarla soruşturmanın daha kapsamlı yönlendirileceğini belirtti. Dr. Nacaroğlu, savcılıktan gelecek talimat doğrultusunda gerekli yasal incelemeleri yapacaklarını belirterek şöyle konuştu: "Hasta, hastanemize ne zaman getirilmiş, hangi tetkikler yapılmış ve tedavi nasıl yapılmış araştıracağız. Bu inceleme ve araştırmalar sonucunda bir ihmalin söz konusu olup olmadığı ortaya çıkacaktır. İhmal söz konusuysa idaremizce de gerekli soruşturma açılarak olayın üzerine kararlılıkla gidilecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ortada bir hata, bir yanlış, eksiklik ve duyarsızlık varsa sorumlu kişiler bunun bedelini mutlaka ödeyecek. Şu an Cumhuriyet Savcılığı'ndan gelecek resmi belgeleri bekliyoruz. Ailenin acısını paylaşıyor başsağlığı diliyorum."

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 12:28:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan güner IP: 78.186.71.xxx Tarih : 27.12.2008 10:24:35

doğukan bebeğin ailesine bağsağlığı diliyor sabırlar temenni ediyorum. Medyanızdan bu ola sonuçlanıncaya kadar güncel tutmanızı rica ediyorum. Çünki sağlık alanında hala daha insana değil paraya değer veriliyor. Bu insanlık ayıbıdır.