22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Domuz kapanına sıkışan ayı kurtarıldı

BARTIN’nın Kumluca Beldesi Kızıllar Köyü yakınındaki ormanlık alanda domuz kapanına sıkışan ayı, uyuşturucu iğne ile bayıltıldıktan sonra kapandan kurtarılıp doğaya salındı.

Bugün sabah saatlerinde Kızıllar köyü yakınındaki ormanlık alanda, vatandaşların domuz yakalamak için kurdukları ‘sıktırma’ olarak adlandırdıkları kapanın tellerine bacağı sıkışan ayıyı gören köylüler İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne haber verdi. Tarım İl Müdürlüğü’nde görevli bir veteriner ile birlikte olay yerine gelen ekipler, telden kurtulmak için çaba harcayan ve 15 aylık olduğu tahmin edilen boz ayıyı tüfekle uyuşturmak istedi. Ancak ayı uyuşturucu iğnelerin isabet etmesine rağmen bir türlü uyutulamadı. 10 iğne atıldıktan sonra bayılan ayının her ihtimale karşı ağzı iple bağlandı.

Ekipler, sol ön bacağını sıktıran kapan telini kerpetenle kesip, ayağına saplanan telleri çıkardılar. Ayağına veteriner tarafından pansuman yapılan ayının bir süre kendisine gelmesi beklendi. Uyuşturucunun etkisini yitirmesinin ardından kendine gelen ayı bölgeden uzaklaştı.

Bartın Çevre ve Orman Müdürü Zeki Şaltu, ayının ciddi yaralarının olmaması nedeniyle doğal yaşama bırakıldığını söyledi.




Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 18:16:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?