17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Domuzlar için hazırlanan tuzağa düştü

Bartın’ın Kurucaşile İlçesi’nde ormanlık alanda domuzlar için hazırlanan tuzağa yakalanan ayı, tüfekle atılan uyuşturucu iğnelerle uyutularak kurtarıldı. Herhangi bir yarası bulunmayan ayı, kendine geldikten sonra ormana geri döndü.

Dün saat 11.00 sıralarında Kurucaşile’ye bağlı Kapısıyu Köyü yolunda bulunan bir fındık bahçesinde domuz tuzağına yakalanan ayıyı gören köylüler korkuya kapıldı. Köylüler acı içerisinde bağıran hayvanın kurtarılması için jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen Kurucaşile İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, başından geçen tuzak telinin gövdesini sıkması nedeniyle acı içerisinde bağıran ayıya yaklaşamadı. Bunun üzerine Bartın İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nden yardım istendi.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, tabanca ile ayıya uyuşturucu iğne atarak etkisiz hale getirmeye çalıştı. Ancak çalılık nedeniyle tabanca ile attıkları iğneleri ayıya isabet ettiremeyen ekipler, itfaiyeden destek istedi.

TABANCA ETKİ YAPMAYINCA TÜFEKLE ATTILAR

Görevliler, itfaiye aracının merdiveni ile yaklaştıkları ayıya ilk etapta tabanca ile 7 uyuşturucu iğne attı. Ancak, tabanca ile atılan iğnelerin ayının derisine girmemesi ve hayvanın vücuduna saplanan iğneleri pençeleri ile atması üzerine, tüfek ile uyuşturucu iğne atıldı. Ayının tuzakta görülmesinden 14 saat sonra bugün saat 01.00 sıralarında, uyuşturucu iğne etkisini göstermeye başladı. Görevliler, ilacın etkisiyle uyuyan ayının yanına yaklaşarak, kapanın tellerini kesti.

Tuzaktan kurtarılan hayvanı muayene eden veteriner hekim, herhangi yaraya rastlamadı. Bunun üzerine hayvanın kendisine gelmesi beklendi. Yaklaşık 2 saat sonra kendisine gelen ayı ormanın içlerine doğru uzaklaştı. Bartın İl Çevre ve Orman Müdürü Zeki Şaltuğ, hayvanın ayağında kırık veya çıkığa rastlanılmamasının sevindirici olduğunu söyledi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 11:35:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hidayet bozdoğan IP: 88.247.246.xxx Tarih : 27.11.2006 15:00:32
Türkiyemizde bu türlü yaşama ve hayata verilen önemi belirten haberleri duymak sevindirici.Ama hala bu tür olaylara anında müdahale için tam olarak hazırlıklı olmadığımızı anladım. ayının kurtarılması çok uzun sürmüş.14 saat bir kurtarma operasyonu için çok uzun bir süre.Tabanca yeterli olmamış tabancada kullanılan iğneler ayı için uygun değilmiş...gerekli malzemeler sanırım geç tedarik edildiği için ayı geç uyutulmuş.Bulunamasaydı veya daha geç bulunsaydı hayvan belki ölebilirdi.Yada olayın içinde insan faktörü olsaydı belki bir insanın hayatı tehlikeye girerdi. Haber sevindirici ama eksiklerimizi hatırlatması bakımındanda önemli diye düşünüyorum.