22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

DSP Genel Başkanı Sezer, Bartın'da

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Kıbrıs davası bugünkü hükümetle mevzi kaybediyor. Bu çok büyük haksızlık, kabul edilemez bir durum" dedi.

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin siyasi çalışmalarına katılmak üzere Bartın'a geldi. Belediye parkında seçmene seslenen DSP Genel Başkanı Sezer, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 33. yıldönümünü ilk kez Ecevit'siz geçirmelerinin kendilerini çok üzdüğünü, şu anki hükümetin Kıbrıs politikalarında olumsuz tavır sergilediğini söyledi.

Rahmetli Ecevit'in kararlı tutumu sonrasında Kıbrıs'taki vatandaşların soykırımdan kurtarıldığını belirten Sezer, şöyle konuştu: "Bundan 33 yıl önce 20 Temmuz 1974'de Kıbrıs'taki soydaşlarımıza, kardeşlerimize dönük soykırımı durdurmak üzere Kıbrıs Barış Harekatı gerçekleştirildi. Tam 33 yıl önce. Bugüne kadar adada bir kişinin burnu bile kanamadı. Ama şu an Kıbrıs'taki Türkler adına büyük kayıp yaşıyoruz. Kıbrıs davası bugünkü hükümetle mevzi kaybediyor. Bu çok büyük haksızlık, kabul edilemez bir durum. KKTC Mehmetçiğin kanıyla, Kıbrıs Mücahidinin kanıyla kuruldu ama bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti torpillenmeye, yok edilmeye çalışılıyor."

Bugünkü hükümetin bu yok edilmeye resmen çanak tuttuğunu anlatan Sezer, şöyle konuştu: "KKTC, Mehmetçiğin ve Mücahidin kanıyla kuruldu. O zaman Bülent Ecevit vardı. O'nun kararlığı, vatanseverliği ile Kıbrıs'ta soykırım durduruldu. Bugün aradan 33 yıl geçtikten sonra ilk kez 20 Temmuz'u Ecevit'siz kutluyoruz. Ruhu şad olsun. Ecevit'in yaptıkları bu ülkede unutulmayacak, unutturulmayacak. Ondan aldığımız vatanseverlik bayrağını, halkçılık bayrağını, ulusal duruş bayrağını sürdüreceğiz. Ecevit bize ışık olmaya devam edecek. Atatürk'ün yolunda Ecevit'in ışığında geleceğe milletimiz adına kararlı bir şekilde yürümeye devam edeceğiz." Sezer, emeklilerin, çiftçilerin, işçi ve memurun zor durumda olduğunu, yeni dönemde Türkiye'de sosyal adaleti gerçekleştireceklerini, emeklinin pazar yerinde çöp toplayarak geçimini sağladığı dönemleri geride bırakacaklarını belirtti.

Bir gazetecinin fotoğraf makinesini alarak çevre fotoğrafı çeken Sezer, "Siyaseti bıraktıktan sonra resim yapanlardan olmak istemiyorum. Allah bizi onlardan korusun" dedi. Sezer, partisinin başka bir programı için Zonguldak'a gitti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2007 Cuma 16:58:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?