16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

DSP'de şok istifa!

Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, kurucusu olduğu Demokratik Sol Parti'den (DSP) istifa ettiğini açıkladı. Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, DSP'nin artık isminin değiştirilmesi gerektiğini açıkladı.


Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, yaptığı açıklamada DSP'den istifa ettiğini belirtti. 1989 yılında Bartın'da Demokratik Sol Parti'nin Kurucu Üyelerinden biri olduğunu hatırlatan Altıntel, şöyle konuştu: "O günden günümüze kadar değişik kademelerde görev aldım. İl Başkanlığı, İlçe Başkanlığı, 15 Mayıs 2007 tarihinden sonra Belediye Başkanlığı görevini ifa etmekteydim.

Bu meyanda 2009 Mart yerel seçimlerinde tekrar Belediye Başkanlığı adaylığı için DSP Genel Merkezi tarafından Genel Başkan başta
olmak üzere Başkan Yardımcısı Osman Kılıç, Tufan Bural, Parti Saymanı Hasan Suna'nın ısrarlarıyla tarafıma adaylık teklifi yapılmış ve çalışmalarıma halk arasına girip devam etmem istenmiştir. 27 Ocak 2009 günü adaylığımın kabul edilmediği ve bir başka adayın gösterildiği tarafıma Genel Merkezden gelen bir telefonla bildirilmiştir. Genel Merkez ve Parti Meclisi'nin Demokratik Sol Parti ilkelerini daha kavrayamadıklarını gözlemekteyim. Sayın Rahşan Ecevit'in de beyanda bulunduğu üzere DSP'nin isminindeğiştirilmesi, bu Genel Merkez ve Parti Meclisinin ilkelere uymadığını, başka bir isim altında parti kurmaları önerisinin ne kadar isabetli olduğunu şu yaşananlarda görmekteyim."


Görevde olduğu yaklaşık iki yıl boyunca görev ve sorumluluklarının bilinciyle Belediye Meclis üyeleri ve personeliyle omuz omuza 24 saat çalıştığını anlatan Altıntel, sözlerine şöyle devam etti: "Meclis üyelerime, personelime ve desteklerini esirgemeyen halkımıza sonsuz teşekkürlerimi bir borç bilirim. Bugün tarihi itibariyle, Bartın'da kurucusu olduğum DSP teşkilatının parti üyeliğinden istifa ediyorum."
Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, bağımsız olarak belediye başkanlığını sürdürecek.

İha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 17:18:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?