17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Duble yola yakın takip

TBMM Adalet Komisyonu üyesi ve AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın-Safranbolu duble yol çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Milletvekili Tunç, AK Parti döneminde 10 bin kilometre bölünmüş yol çalışması yapıldığını söyledi.

AK Parti Bartın İl Başkanı Yakup Ulupınar, Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış ile birlikte Bartın-Safranbolu duble yol çalışmalarını inceleyen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu Üyesi Milletvekili Yılmaz Tunç, Türkiye genelinde AK Parti iktidarının birinci döneminde 75 bin kilometre. bölünmüş yol yapıldığını, bu yıl itibariyle bu rakamın 10 bin kilometreye ulaştığını söyledi.

Yeniçağa-Devrek arasının tamamlanması durumunda Bartın'ın, Ankara ve İstanbul'a olan mesafesinin zaman bakımında çok kısalacağını belirten Tunç, "Geçen dönemde Devrek-Çaycuma-Bartın ve Bartın-Safranbolu arasında yapılan bölünmüş yollarla ulaşım önemli ölçüde rahatladı. Bu yıl da Bartın-Safranbolu arasında 15 kilometre bölünmüş yol planlanıyor. Baraj yolundaki çalışmalar da hızlandı" dedi.

Amasra-Çakraz yolunun bu yıl asfaltının yapılacağını belirten Milletvekili Tunç, Bartın-Arıt yolundaki çalışmaların da hızla devam ettiğini söyledi. Bartın-Kozcağız-Kumluca-Hasankadı yollarında da kavşak düzenlemesi ve viraj genişletmesi çalışmalarının yapıldığını belirten Tunç, "Bu çalışmalarla birlikte Bartın'ın ulaşımı rahatlayacak, Bartın Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlere çok daha yakın olacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 12:03:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?