17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Duman değil buhar!

ÇİMENTO

Bartın'da Çimento Fabrikasının bacasından çıkan dumanın çevreyi kirlettiği yönündeki iddialara Sanko Holding'den cevap geldi.

Sanko Holding'in Bartın'da bulunan Bartın Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. Bartın Şubesi tarafından, kamuoyunda bacadan çıkan gazların çevre kirliliğine neden olduğu yönündeki iddialara cevap geldi. Sanko Bartın Genel Müdürü Fevzi Bingöl fabrika bacasından çıkan duman ile ilgili açıklama yaptı. Bingöl, "Fabrikamızın bacasından çıkan duman, soğuk havalarda oluşan buhar. Bunun herhangi bir tozla ilgisi yok. Çevreye zararı da yok. Tamamen sıcağın atmosferde soğuk hava ile birleştiği yukarı çıkardığı buhar. Toz biliyorsunuz sağa sola yayılır. Buradan geçenler de görmüştür ama bunun duman olduğunu düşünmesinler. Tamamen çevreye zararı olmayan buhardır. Havanın güzel güneşli olduğu günler bu buharı göremezsiniz" dedi.

Sanko Bartın Genel Müdürü Fevzi Bingöl, "Zaten bizim yeterli sayıda filtrelerimiz mevcuttur. Bartın için buharın herhangi bir zararı söz konusu değildir. Çevre ile ilgili gerekli evraklarımız mevcuttur" dedi.

ÇİMENTO
ÇİMENTO
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2011 Pazar 14:51:05
Güncelleme :30 Ocak 2011 Pazar 23:26:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?