16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

DYP Genel Başkanı Bartın'da

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Avukat Çetin Özaçıkgöz, Süleyman Demirel'in Cumhurbaşkanı olmasının ardından DYP'nin öksüz kaldığını, Merkez Sağ'ın da darmadağın olduğunu söyledi.

DYP Genel Başkanı Özaçıkgöz, Demokrat Parti ile Anavatan Partisi'nin yaptığı anlaşmalı birleşmesi sonrasında başarı sağlanamayacağını, Türk demokrasi tarihinde böyle bir başarıya tanıklık edilmediğini belirtti.

Bartın'da partisinin il ve ilçe teşkilatlarını ziyaret eden DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, Demokrat Parti ve Anavatan Partisi'nin birleşmesini değerlendirdi. DYP Genel Başkanı Özaçıkgöz'e, Grand Astra Otel'de düzenlediği basın toplantısında DYP Genel Sekreteri Muzaffer Tan, DYP Genel Başkan Yardımcıları Hasan Işık, Mustafa Poğda Kökçü, Yaşar Tombak, Çetinkaya Ünal ve Fikret Özdizlekli, Genel İdare Kurulu Üyesi Hüseyin Sermikli, DYP Bartın İlçe Başkanı Soner Olgun ve çok sayıda partili eşlik etti.

Yüzde 3.7 oy oranı olan Demokrat Parti ile yüzde 1 oy oranının altında kalan Anavatan Partisi'nin birleşmesinin Türk demokrasisine fayda sağlamayacağını belirten Özaçıkgöz, şöyle konuştu: "63 yıllık çok partili demokratik hayata baktığımız da iki genel başkanın bir araya gelip protokol yapıp onun başarılı olduğunu kimse söyleyemez. Başarılar diliyoruz. Bir tanesi Demokrat Parti 3.7'ye düşmüş, Anavatan Partisi de yüzde 1'in altına düşmüş. Bu iki parti birleşse ne olur, birleşmese ne olur? Mühim olan iddiası olan partilerin milletle birleşmesidir. Ülke sorunlarını doğru belirlemesiyle milletin önüne çıkıldığında netice alınır."

Birleşmelerle pek fazla ilgilenmediklerini anlatan Özaçıkgöz, şunları söyledi: "Bize teklif yaparlarsa bu inancımızı ortaya koyarız. Ancak iltihak olur. İki tane partinin kapalı kapılar ardında evvela pazarlıklar yapılıp sonra bu pazarlıklar neticesinde protokol hazırlanıp sonra birleşmesine Türk demokrasi tarihi tanıklık edemiyor. Akarsuyun kendi tabii seyri içinde giderken yan kollarının içine aldığı zaman millet buna çare buluyor. Birleşme iltihakla olur. Gerisi suni olur. Gündemde kalmak için olur. Ben Demokrat Parti ve Anavatan Partisi'ni hedef almıyorum. Ben genel olarak söylüyorum. Ancak taraflarla 'benden şu kadar, senden şu kadar, bana şu koltuğu ver, sen şu kadar al' şeklinde milletin gündemini meşgul etmekle hiçbir netice alınmaz."

DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, Süleyman Demirel'in Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından DYP'nin öksüz kaldığını ve Merkez Sağ'ın darmadağın olduğunu sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2009 Pazar 19:19:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?