22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

DYP termik santrale karşı

Doğru Yol Partisi (DYP) Bartın Merkez İlçe Başkanı Yılmaz Şahintürk, Bartın ve çevresine termik santral yapılacağı yönünde kamuoyunda çıkan tartışmaları değerlendirdi. Şahintürk, santrallerin çevreye zarar vereceğini savundu. 

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra B Sahası'nın özelleştirilerek Hema Holding'e verilmesine ve Hema Holding'in yatırım yapmasına karşı olmadıklarını belirten DYP Merkez İlçe Başkanı Yılmaz Şahintürk, "Hema Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, 'Bartınlılar istemezse gündemimizde termik santral yok' demişti. Şimdi bir değil birden fazla termik santral yapılması için uğraşıyorlar. Yakınımızda bulunan Çatalağzı Termik Santrali'nin küllerini soluyoruz. Denizimizin üzerinde kirliliği görüyoruz. Çıplak gözle göremesek de, bir çok ağaç ve orman türünü zamanla kaybediyoruz. Üstelik termik santrallerde sayılı işçi çalıştırılıyor.

Kısaca termik santral ve santraller bölgemize zarardan başka birşey kazandırmayacaktır. Termik santral yapılmasını destekleyeceğimize, istihdamı artıran ve çevreye duyarlı yatırımları desteklemeliyiz. Biz DYP'liler olarak bu tür programları destekliyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2007 Pazartesi 11:02:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?