17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Ebu Derda Türbesi'ne düzenleme

EBU DERDA TÜRBESİ DÜZENLENECEK

Ebu Derda Türbesi'nin düzenlenerek gerek il içinden gerekse il dışından ziyaretçilere daha düzenli şekilde hizmet verebilmesi amacıyla çalışmalar başlatılıyor.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Müftüsü İsmail Bayrak, Mimar Selda Çelikyay ve belediye daire müdürleri ile yapılan incelemelerde, Ebu Derda Türbesi'nin inanç turizmine kazandırılması için görüş birliğine varıldı. Belediye Başkanı Cemal Akın, "Hz. Peygamberimizin sancaktarı Ebu Derda'ya ait olduğu bilinen ve yıllardır çok fazla ziyaretçi çeken Ebu Derda Türbesi'ni yeniden peyzaj düzenlemesi ile inanç turizmine kazandırmak istiyoruz. Türbenin içindeki tarihi mezarlar korunarak, bir düzenleme yapacağız. Bununla ilgili müftümüz İsmail Bayrak ve mimar Selda Çelikyay ile birlikte fikir alışverişinde bulunduk. Türbe için bir proje hazırlayacağız" dedi.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, "Bu proje doğrultusunda ziyaretçilerin ihtiyaçları da gözetilerek tuvalet yeniden yapılacak ve oturma alanları oluşturulacak. Ebu Derda Hazretleri'ne yakışır bir türbe için çalışmalar başlattık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 13:49:03
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 14:11:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?