18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Eğitim-Sen'de yeni yönetim oluştu

EĞİTİM-SEN'DE YENİ YÖNETİM OLUŞTU

Eğitim Sen Şube Bartın Şubesinde yeni yönetim kurulu kamuoyuna tanıtıldı.

Eğtim Sen Bartın Şube Başkanlığında gerçekleştirilen basın toplantısında Eğitim Sen Bartın Şube Başkanı Firuzen Özen, Eğitim Sen yeni yönetim kurulunu tanıtarak eğitimciler hakkında açıklamada bulundu.

Eğitim Sen Şube Başkanı Firuzen Özen, "Zengin bir mücadele deneyimine ve örgütlenme birikimine sahip olan eğitim emekçileri, 100 yıllık mücadele deneyimi ve birikimi ışığında eğitim emekçileri, yüz yıllık geleneği içinde birçok dernek ya da sendikal örgüt kurarak mücadelelerini sürdürmüşlerdir. Önce öğretmenler sonrasında tüm eğitim emekçileri, tarihin her döneminde kendi iradeleri ile örgütlü olmayı, örgütlü kalmayı ve örgütlü mücadeleyi kendilerine ilke edinmişlerdir. Öğretmenlerin kurduğu her örgüt, kendisinden önceki sendikal örgüt ya da örgütlerin içinden doğmuş ve öncülerinin mücadele ilkelerine bağlı kalarak mücadelesini sürdürmüştür. Fiili meşru mücadele çizgisini izleyerek, grevli, topu sözleşmeli sendika mücadelesini 1990'lı yılların başlarında ete kemiğe büründürmeye başlayan eğitim emekçileri, bir yandan kamuda çalışanlarının en yaygın örgütlenmelerinin ortaya çıkmasının önünü açarken, diğer taraftan demokrasi mücadelesi pratiğinin bugünlere kadar uzanmasını sağlamıştır. Parasız, bilimsel, laik ve demokratik bir eğitim sisteminin yerleşmesi yanında; demokrasi, barış ve kardeşlik mücadelesi yürüten Bartın Eğitim Sen yeni yönetim kuruluna başlamıştır" dedi.

Eğitim Sen Bartın Şube yönetimi Şube Başkanı Firuzan Özen, Şube Sekreteri Suat Hayri Ayaz, Örgütlenme Sekreteri Eran Dönertaş, Kadın Sekreteri Olcay Sarıçoban, Özlük ve Hukuk Sekreteri Ali Rıza Yılmaztürk, Eğitim Sekreteri Salih Öz, Mali Sekreter Tayfun Özkan'dan oluştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2011 Perşembe 19:09:05
Güncelleme :25 Mart 2011 Cuma 17:32:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?