17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Eğitim-Sen'den soruşturma tepkisi

Eğitim-Sen Bartın Şubesi tarafından sendikaya üye öğretmenler hakkında açılan soruşturmaların sona erdirilmesi talep edildi. Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı Bayram Şimşek, eğitim emekçilerinin gelecek günlerde ekonomik, sosyal ve özlük hakları konusunda ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacağını belirtti.


Eğitim-Sen Bartın Şubesi tarafından, sendikaya üye öğretmenler hakkında açılan soruşturmaların iptal edilmesi ve sona erdirilmesi amacıyla bir basın açıklaması düzenlendi. Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı Bayram Şimşek, sendikaya üye öğretmenlerin soruşturmalarının durdurulmasını istediklerini belirterek "2008-2009 eğitim öğretim yılının başından bu yana gerek ülkemiz gerek eğitim iş kolunda yaşananlar, eğitim emekçilerinin önümüzdeki dönem ekonomik, sosyal ve özlük konularda ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacağını göstermektedir" dedi. Yüzbinlerce eğitim ve bilim emekçisinin peş peşe gelen zamlar sonrasında ekonomik olarak ciddi bir darboğaza girdiğini anlatan Şimşek, sözlerine şöyle devam etti: "Hükümetin 2009 yılı için belirlediği yüzde 4 ve yüzde 4,5 oranlarındaki zam şimdiden buharlaşmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı, uzun süredir benimsemiş olduğu sözleşmeli öğretmen istihdamı politikası ile eğitimin niteliğinin daha da kötüleşmesinin önünü açmaktadır."


Şimşek, 2003 yılından bu yana benimsenen sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının öğretmenlerin iş güvencesinden yoksun, düşük ücretlerle çalıştırılması anlamına geldiğini söyledi. "Eğitimin vazgeçilmez unsuru öğretmendir ve eğitimin niteliği, öğretmenin niteliği ile doğru orantılıdır" diyen Şimşek, 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nda öğretmenlik mesleğinin niteliği, düzenlilik ve süreklilik gerektirdiğinin açıkça belirtildiğini ifade etti. Buna rağmen bakanlığın sözleşmeli öğretmen istihdamında ısrarcı olmasının anlaşılır olmadığını anlatan Şimşek, şöyle konuştu: "Sözleşmeli öğretmenlerin mevcut hakları ve çalışma koşulları ile öğrencilerimize yeterince faydalı olmaları mümkün değildir. Bütün öğretmenlerin kadrolu ve iş güvencesine sahip olarak çalıştırılması sadece öğretmenlerin iş güvencesi açısından değil aynı zamanda eğitimin niteliği açısından da zorunludur. Eğitimde sözleşmeli ve güvencesiz çalıştırma uygulamalarına başından bu yana karşı olan Eğitim Sen, tek amacı eğitim emekçileri arasındaki dayanışmayı yok ederek onları birbiriyle rekabete zorlayan tüm güvencesiz istihdam biçimlerine son verilmesini, herkesin kadrolu ve iş güvencesine sahip olarak çalıştırılmasını
savunmaktadır."


Eğitim-Sen Bartın Şubesi tarafından yapılan açıklamada, eğitim ve eğitim emekçilerinin yaşadıkları sorunlar çözüm bekliyorken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın özellikle Eğitim Sen üye ve yöneticilerine yönelik hukuksuz uygulamalarının sürdüğü belirtildi. Eğitim Sen üyelerine yönelik baskılar, soruşturma ve sürgünlerin durmaksızın devam ettiği anlatılan açıklamada şöyle denildi: "Çok sayıda üye ve yöneticimiz yürüttüğü sendikal faaliyetlerden dolayı ya soruşturma geçirmiş ya da sürgün edilmiştir. Eğitim Sen üyeleri üzerindeki baskılar sadece idari soruşturmalarla sınırlı kalmamakta dönem dönem siyasi baskılarla da karşı karşıya kalınmaktadır."


SÜRGÜNLER SÜRÜYOR
Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı Bayram Şimşek, Eğitim Sen üyesi eğitim emekçilerine karşı uygulanan sürgün ve cezaların son dönemde artmış olmasının rastlantı olmadığını, Türkiye'nin her anlamda zor bir dönemden geçtiğini, sendikanın her yönden kuşatılmaya ve sindirilmeye çalışıldığını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 14:48:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?