17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Eğitime kar tatili

Bartın'da, iki gündür etkili olan kar yağışı sebebiyle birçok köy yolu ulaşıma kapanınca okullar 1 gün tatil edildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kararı ile Bartın şehir merkezi dışında kalan tüm ana okulu, ilköğretim ve liselerde eğitime bir gün ara verildi.

Kar yağışı sebebiyle 71 köy yolu ulaşıma kapandı. Bartın merkezde 32 köy yolu, Ulus ilçesine bağlı 13 köy yolu, Amasra ilçesine bağlı 14 köy yolu ve Kurucaşile ilçesine bağlı 12 köy yolu olmak üzere toplam 71 köy yolu ulaşıma kapandı.

504 kilometre alanda kapalı köy yollarının açılması için Valilik İl Özel İdare Müdürlüğü Kentsel İyileştirme ve İmar Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar devam ediyor. Kar temizleme çalışmaları 8 greyder, iki kar bıçaklı kamyon, bir kepçe ve 50 personel tarafından sürdürülüyor. Kar yağışı nedeniyle Bartın merkez ilçeye bağlı tüm ilk ve orta dereceli köy okullarda eğitime bir gün ara verildi. Belediye hoparlörlerinden sabah saatlerinde sürekli okulların tatil edildiği yönünde anons yapıldı.

Kar yağışının etkili olduğu Bartın Yukarı Çarşı'da bulunan Atatürk Anıtı ve Atatürk Posterleri kar ile buluşunca ortaya muhteşem görüntüler çıktı. Bartın'da birçok söğüt ağacı dallarına kar yağınca ortaya güzel görüntüler çıktı. Otomobillerin üzerindeki kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşırken, bir kedinin kardan korunmak için otomobilin altına girmesi ise ilginç bir görüntü olarak ortaya çıktı.

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 11:32:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?