17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

'Ek ödeme, emeklilere de verilmeli'

CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilerin ek ödemeden yararlandırılmasıyla ilgili olarak cevaplaması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Yalçınkaya, memurlara verilen ek ödemenin emeklilere de yapılması gerektiğini belirtti.


CHP Bartın Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya, memurlara 2009 yılının ilk 6 ay için yüzde 4, ikinci 6 ay için yüzde 4.5 olmak üzere toplam yüzde 8.5 maaş zammı verildiğini, zamların düşük olması sebebiyle memurlara ek ödeme yapılması kararının verildiğini, emeklilere de ek ödeme yapılması gerektiğini bildirdi. CHP Milletvekili Yalçınkaya, "Memurlarımıza 2009 yılının ilk 6 ay için yüzde 4, ikinci 6 ay için yüzde 4,5 olmak üzere toplam yüzde 8,5 maaş zammı verilmiş, bu zam 2009 yılında bin YTL.alan bir memur için toplam 85 YTL olmuştur.

Memurlarımıza yapılan zamların düşük olması nedeniyle, bu sefer eşit işe eşit ücret projesi adı altında 103 ile 264 YTL arasında değişen oranlarda ek ödeme yapılması kararlaştırılmış, fakat bu ek ödemeden emeklilerimiz muaf tutularak ayrımcılık yapılmıştır. Elektriğe, doğalgaza, benzine tüm temel tüketim mallarına yapılan zamlar şimdiden memur zamlarını ve ek ödeme miktarını silmiş süpürmüştür. Bu zamların esas acısı kış mevsiminde iyice kendisini hissettirecektir.

Bu yapılan zamlar tüm vatandaşlarımızı etkilemekte ve onları karamsarlığa itmektedir. Bu durumdan en çok etkilenen kesimde maalesef emeklilerimizdir. Emeklilerimizin biraz da olsa mağduriyetlerinin giderilebilmesi ve kendilerinin unutuldukları endişesini üzerlerinden atabilmeleri için ek ödemeden faydalandırılmaları gerekmektedir. Hükümetiniz açlık sınırının altında yaşayan, iftar çadırlarına, dağıtılan bir torba kömüre, Ramazan paketlerine muhtaç, ilacını alamaz, hastanelere gidemez hale gelen ve kendilerini ölüme
terk eden emeklilerin sesine, bir an önce kulak vermeli, onların mağduriyetlerini bir an önce giderecek tedbirleri almalıdır" dedi.


Yalçınkaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Ömrünün en güzel yıllarını ülkesi ve devleti için çalışarak geçirmiş, yıllarca fedakarlık yapmış emeklilerimiz, bunca yapılan haksızlığa ve yaşadıkları mağduriyete artık katlanamaz hale gelmiştir. Emeklilerimizin yaşamlarını daha iyi şartlarda sürdürebilmesi ve yaklaşan Ramazan bayramına huzur içerisinde girebilmeleri için, Hükümetiniz tarafından bir müjde verilerek, emeklilerimizin de ek ödemeden yararlandırılmaları hususunda yeni düzenlemeler yapılması düşünülmekte midir?

Emeklilerimizin ek ödemeden mahrum bırakılmalarının gerekçeleri nelerdir? Emeklilerimizin yıllık maaş artısı yüzde 10 bile olmazken, sadece aylıklarından her ay yüzde 10 oranında sağlık sigortası pirimi kesilmekte, muayene ve ilaçlardan katkı payı alınmaktadır. Bu uygulamadan vazgeçilmesi düşünülmekte midir? Yargı kararlarına rağmen emeklilerimizin TÜFE farkları neden hala ödenmemektedir?" şeklinde sorduğu soruları cevaplamasını istedi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 18:40:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?