17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

El sanatları derneği kurulacak

EL SANATLARI DERNEĞİ KURULACAK

Bartın Belediyesi'nin geleneksel el sanatlarının korunması, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve ev hanımlarına maddi destek sağlanmasını amaçlayan projesi dernek kurma aşamasına geldi.

Projede aktif çalışacak olan bayanlar Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın'ı ziyaret etti. Belediye Başkanı Cemal Akın; el işlerinin sandıktan çıkarılması gerektiğini belirterek, geleneksel el sanatlarını göz nuruyla işleyip pazar imkanı bulamayan ev hanımlarına, belediye olarak her konuda destek vereceğini belirtti. Başkan Akın, "Geleneksel el sanatlarımızın bir çatı altında toplanması ve kurumsal bir kimlik kazanması yönündeki çalışmalarımızın bir parçası olan dernek kurma çabalarımız son aşamasına geldi. Dernek kurulduktan sonra ev hanımlarımızın ev ekonomilerine katkı sağlayacak, el sanatlarımızın ülke ve uluslar arası boyutta tanıtımını sağlayacak, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı gün ışığına çıkarıp üretimini sağlamak, gerektiğinde uluslar arası projelere dahil olup geleneksel el sanatlarımızı proje ortaklığıyla dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu sebeple en kısa sürede saygıdeğer ev hanımlarımızın bir araya gelerek, özverinizle, sağduyunuzla dernek kurulmuş olacaktır" dedi.

8 ay önce başlayan proje kapsamında 171 kişinin projeye katılmak için kayıt yaptırdığını anlatan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, ev hanımlarının 8 ayda bu proje ile 7 bin liranın üzerinde gelir elde ettiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2010 Salı 10:10:03
Güncelleme :7 Aralık 2010 Salı 16:56:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?