17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

El sanatları günyüzüne çıktı

EL SANATLARI GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Bartın Belediyesi tarafından 10 ay önce başlatılan "Bartın'ın Geleneksel El Sanatlarını Destekleme ve Geliştirme Projesi" kapsamında "Bartın Geleneksel El Sanatları Derneği" kurularak derneğin ve projenin satış dükkanının açılışı yapıldı.

Belediye Çay Bahçesi'ndeki dükkanın açılışına Belediye Başkanı Cemal Akın, MHP Bartın Milletvekili aday adayı Sezai Bilgin, Dernek Başkanı Işıl Bakla, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Bartın Geleneksel El Sanatları Derneği Başkanı Işıl Bakla, "Belediye Başkanımız evlerinde üreten kadınlarımızın aile ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla bir proje başlatmıştı. Bu projenin sonucu olarak dernek kurduk. Belediye Bahçesi'nde merkezi bulunan derneğimizin teşhir ve satış dükkanını da oluşturduk. Belediye Başkanımız Cemal Akın'a, bizlere verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da, 4 Ocak 2011 tarihinde kurulan derneğin güzel çalışmalar gerçekleştireceğine inandığını söyledi. Akın, "Çok zengin çeşitlilikte el sanatlarımız var. Bu el sanatlarının üretilip sandıklarda kalmasını arzu etmedik. Üretimin gelire dönüşmesini ve ev hanımlarımıza karınca kararınca destek olmasını istedik. 10 ay önce çalışmalara başladık ve yaklaşık 180 el sanatı üreticisinin tespitini yaptık. 10 ay içinde çeşitli kermesler, festivallere el işlerini gönderdik ve yaklaşık 8 bin lira ev hanımlarımızın kazancı oldu. Bir eksiğimiz bu işlerin satıldığı sabit bir yer olmaması idi. Belediye bahçesinde bulunan bu küçük ancak işlevi ile el sanatlarımızı tanıtacak bu mekanı açıyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Yalı bölgesinde de 1-2 ay içerisinde bir el sanatları satış mağazasının yapılacağını söyledi. Konuşmaların ardından açılışı Belediye Başkanı Cemal Akın, MHP Bartın Milletvekili aday adayı Sezai Bilgin ve Bartın Geleneksel El Sanatları Derneği Başkanı Işıl Bakla birlikte yaptı. Teşhir ve satış dükkanı her gün 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecek. El işlerinin yanı sıra her gün yöresel yiyecekler de satışa sunulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2011 Perşembe 12:25:04
Güncelleme :17 Şubat 2011 Perşembe 17:59:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?