17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Emniyet Müdürü'nden uyarı

Bartın Emniyet Müdürü Mesut İnce, 2009 yılında piyasaya çıkacak olan Türk Lirası nedeniyle vatandaşları sahte para konusunda uyardı.


Türk Lirası'ndaki ''Yeni'' ibaresinin 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren kalkması nedeniyle kalpazanların ellerindeki son YTL'leri Kurban Bayramı'nı fırsat bilerek yoğun olarak sokabilecekleri önünde bilgiler alındığını belirten Emniyet Müdürü İnce, vatandaşların tanımadıkları kişilerden yüklü para alış-verişinde daha dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. İnce, “Kalpazanların ellerindeki son YTL'leri Kurban Bayramı'nı fırsat bilerek piyasaya yoğun olarak sokabilecekleri yönünde alınan bilgiler üzerine denetimler sıklaştırılmıştır. Vatandaşlarımızın tanımadıkları kişilerden yüklü miktarlarda para alışverişlerinde daha dikkatli olmaları, alışveriş yaptıkları kişilerden şüphelendikleri takdirde 155'i arayarak, polisten yardım almaları ayrıca YTL dışında dolar, avro alışverişlerinde dikkatli olmaları gerekmektedir. Ayrıca, vatandaşlarımızın sahte para ile karşılaştıklarında, Türk Ceza Kanunu'na göre gerçek zannıyla aldığı paranın sahteliğini fark eden kişiler, sahte parayı veren kişilerin eşkal bilgilerini tarif etmek sureti ile 3 gün içinde emniyet makamlarına bildirdikleri takdirde kendileri hakkında herhangi bir soruşturma yapılmamaktadır.

Bu nedenle, sahte bir parayla karşılaştığımızda, sahte parayı aldığınız kişiye kesinlikle iade etmemeli, şahsın eşkaline ilişkin bilgileri, mümkünse kimlik bilgilerini ve hatta varsa otosunun plakasını ve diğer özelliklerini tespit etmeli, şahsı mümkün mertebe oyalamalı, bu arada en kısa sürede 155 Polis İmdat veya en yakın polis birimini olaydan haberdar etmeli, sahte para muhafaza edilmeli ve sadece gelecek görevlilere teslim etmeli, sanık durumuna düşme korkusuyla ya da neme-lazım düşüncesiyle pasif kalmamalı, olayı sineye çekmemeli, yapılacak ihbarın, aranan bir kişi veya şebekenin veya büyük bir olayın faillerinin ortaya çıkarılmasına yardımcı olabileceği unutulmamalıdır” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 16:18:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?