22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Emniyetten huzur toplantısı

Bartın Emniyet Müdürü Mesut İnce, düzenlenen huzur toplantısında vatandaşların sorunlarını dinledi.

Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen huzur toplantılarına Köyortası Mahallesi'nde devam edildi. Toplantıya Bartın Emniyet Müdürü Mesut İnce, Emniyet Müdür Yardımcısı Naci Gürkan, Muhtarlar Derneği Başkanı Rıza Çakın, Köyortası Mahallesi Muhtarı Aysel Özveren, şube müdürleri, teşkilat görevlileri ile mahalleliler katıldı. Emniyet Müdürü İnce, toplum destekli polislik, genel prensipleri ve güvenli yaşam için toplumsal yaşam konularında bilgiler verdi. Mesut İnce ayrıca suç oranları, suçun önlenmesi, 155 polis imdat telefonunun aranması, vatandaş-polis işbirliği, trafik, asayiş, terör, uyuşturucu ve genel konular hakkında mahalle sakinlerini bilgilendirdi. 

Hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirten İl Emniyet Müdürü Mesut İnce, "Polis, halkın huzur ve güvenidir. Gerektiğinde canı pahasına görevini yapar. Son zamanlarda kontör dolandırıcığılı piyasaya çıktı. Benim veya önemli kişilerin adına kontör isteniyor. Bu tür konulara dikkat edilmesi gerekmektedir. Ayrıca kapı kapı dolaşan pazarlamacılar var. İyi niyetinizi kötüye kullanmak isteyen insanlara karşı dikkatli olun. Çevrenizdeki gördüğünüz en ufak bir olumsuzluğu bile polise bildirin" dedi. 

İl Emniyet Müdürü Mesut İnce, mahalle sakinlerinin sorularına da cevap verdi. İnce, özellikle internet kafelerde sürekli denetim yapıldığını belirterek, "2006 yılında internet kafelerde sürekli denetimler yaptık. Öğrencilerin okul saatlerinde internet kafelere gittiği yönündeki ihbarları değerlendirdik. Bu şekilde okul sırasında internet kafeye giden 224 öğrenci tespit ettik ve öğrencileri okullarına yönlendirdik. 6 internet kafe ve 2 oyun salonuna da cezai işlem uygulandı" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2007 Pazartesi 10:57:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 212.175.150.xxx Tarih : 7.03.2007 00:56:15
denetimler yapılır hoş.. fakat ben emniyetin yerinde olsam bir analiz yaparım günlük notlar tutup il çapında meydana gelen olayların yoğunluğun en fazla olduğu yeri veya yerleri sıkı denetime alırdım.Bir yerde hırsızlık olsa polis o onda olay yerine gelip ertesi gün yok oluyor. Sivil polisler bu tür yerlerde hazır bekletilmelidirler.Böylece daha az suç işleneceğini düşünüyorum. ahmet