16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

En İyi Çilek Yarışması düzenlendi

27. Bartın Kültür Sanat Turizm ve Çilek Festivali etkinlikleri kapsamında "En iyi çilek" yarışması düzenlendi. Bartın Valisi Halil Işık, Bartın'ı önümüzdeki yıllarda ulusal ve uluslararası boyutta tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.


Bartın Şehir Stadyumunda düzenlenen 27. Bartın Kültür Sanat Turizm ve Çilek Festivali etkinliklerine Bartın Valisi Halil Işık, CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, Bartın Emniyet Müdürü Mesut İnce, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz, daire amirleri va vatandaşlar katıldı. Çilek Festivali etkinlikleri kapsamında "En iyi çilek" yarışması düzenlendi. Yarışmaya 36 kişi katıldı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Murat Öztürk birinci, Arzu Erdoğan ikinci ve Elif Nur Öztürk üçüncü oldu. Dereceye girenlere para ödülü verildi.

"En iyi çilek" yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini veren Bartın Valisi Halil Işık, Bartın'ın önümüzdeki yıllarda ulusal ve uluslararası tanıtımının yapılacağını söyledi. Vali Işık, "Bartın'da yaklaşık 850 hektarda çilek ekiliyor ve 3 milyon TL. girdi sağlanıyor. Tarım alanında büyük potansiyel var. Ama yeterince kullanılmıyor.

Tarımsal ve turizm alanında atılımlar yapmak gerek. Sahip olduğu potansiyeli ortaya koymak gerekir. Ulusal ve uluslar arası boyutta gayret göstermeliyiz. Önümüzdeki yıl Bartın'ı uluslar arası boyutta tanıtacağız. Medeniyetlerin bıraktığı izleri her noktada taşınmaktadır. Bunları tanıtmamız gerekiyor" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 13:47:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?