22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Enerji Bakanı'na ilginç soru

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya TBMM'ye verdiği soru önergesinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in doğalgaz ile fındık arasındaki bağın ne olduğunu cevaplamasını istedi.

Milletvekili Yalçınkaya, Enerji Bakanı Güler'e fındık yeyip yemediğini de sordu.
CHP Bartın Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in cevaplaması amacıyla TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Milletvekili Yalçınkaya, "Rusya'da gerçekleştirilen doğalgaz görüşmelerinden dönüşünüzün ardından katıldığınız '1. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu'nda' yaptığınız konuşmanızda, Türkiye'nin üşümemesi için gereken tedbirlerin alındığını, rüzgar, güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili çalışmalardan bahsederken de, Türkiye'nin uzun süredir bir
kenarda bekleyen ve yeterince değeri bilinmeyen bir doğal kaynağının daha olduğunu, bununda fındık olduğunu, 'fındığı yaygın olarak kullanırsak üşümeyeceğiz' dediğinizi, fındığın nüfus artışında etkisinin de olduğunu dile getirdiğinizi ve fındığın diğer faydalarını siz de biliyorsunuz, dediğinizi gazetelerden okudum. Bu konuşmanızda vermeye çalıştığınız mesajınızın, vatandaşlarımızın daha iyi yorumlayabilmesi amacıyla, yapmış olduğunuz konuşmanız neticesinde vatandaşlarımız değişik yorumlar yapmış vekendileriyle dalga geçildiğini dile getirmişlerdir.

Yapmış olduğunuz konuşmanızı doğru buluyor musunuz? Bu konuşmanızda fındık ile doğal gaz arasında nasıl bir bağ kurmaya çalıştınız? Konuşmanıza göre fındığın nüfus artışındaki etkisi nasıldır? Konuşmanıza göre herkesin bildiğini düşündüğünüz, fındığın diğer faydaları nelerdir? Siz de çok fındık yiyor musunuz? Fındık size nasıl bir fayda sağlamıştır?

Doğalgazın pahalı olmasından bunalan herkes bir an önce indirim beklemektedir. Sizde en kısa zamandaindirime gidileceği sözünü verdiğinize göre, ne beklenmektedir? Doğalgaz da yaz aylarında mı indirime gidilmesi düşünülmektedir?" dedi.


CHP Bartın Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanına sorduğu soruların cevaplanmasını istedi.

İha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 16:25:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
enes koç IP: 92.44.248.xxx Tarih : 22.01.2009 19:53:17

SAYIN MUHAMMED RIZA YALÇINKAYA SİZ KAPISUYU NA GELDİNİZ SİZİ TANIYORUM CHP DEKİ GÖREVİNİZİN DEVAMINI DİLİYORUM BAŞARILARINIZINDA DEVAMINI TEKRAR TEKRAR DİLİYORUM BEN 12 YAŞINDAYIM