18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Engeller kalkıyor!

Bartın Belediyesi, engelli vatandaşlar için başlatılan “Engelsiz Yaşam” çalışmalarına yol ve kaldırımlarda engelli rampaları yaparak devam ediyor.

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, engelsiz yaşam için ellerinden gelen çalışmaları yapacaklarını belirterek şu bilgileri verdi:

"Bilindiği gibi geçtiğimiz haftalarda özürlü ve yaşlı hizmetleri için Belediye Başkan Yardımcımız Hasan Arınan başkanlığında “Engelsiz Yaşam Komisyonu” oluşturmuştuk. Belediye olarak Bartın'da yaşayan 6 bin engelli vatandaşımız için Belediye Halk Otobüsleri'mizde, özürlü rampaları ile özürlü vatandaşlarımızın inip çıkmalarını kolaylaştırdık. Belediye hizmet binamız girişine yaptığımız özürlü asansörü ile belediyemize giriş çıkışı da kolaylaştırdık. Yeni yapılan bütün tuvaletlerimizi özürlü vatandaşlarımızında rahatça kullanabileceği şekilde yapıyoruz Bartın Belediyesi'ne ait bütün oto parklarda, özürlülere ait araçların park edebilebileceği alanlar tahsis ettik ve özürlü vatandaşlarımızdan oto park ücreti almıyoruz. Tüm yapı ruhsatlarında özürlü rampasını zorunlu kılıyor, ruhsat verilen bütün işyerlerine özürlülere kolaylık sağlayacak girişleri şart koşmaya devam ediyoruz. Bütün yeni kaldırımlarımızı özürlülere uygun şekilde yaptık. Yapımı devam eden kaldırımlarda da aynı şekilde engelli vatandaşlarımız için özen gösterirken kent merkezinde ve İnkumu tatil beldemizde ihtiyaç duyulan her noktada yeni kolay geçiş noktaları yapıyoruz. Engelsiz yaşam için ne lazımsa yaparak yaşlı ve özürlü vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmaya devam edeceğiz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2012 Cumartesi 16:59:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?