16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Engelli çocuklara evde eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) çalışmaları sonrasında okullarına gidemeyecek kadar özürlü olan çocuklara Evde Eğitim Programları kapsamında evlerinde ders verilecek.


Bartın Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, Bartın'da Bakanlığının programı kapsamında özürlü olan çocuklara evlerinde eğitim verildiğini belirtti. Milli Eğitim Müdürü Yeşilyurt, "Evde eğitim programına önümüzdeki yıl da devam edeceğiz. Özürlü gerek maddi imkansızlıklarla olsun gerekse sağlık yönünden olanakları yoksa o çocuğa öğretmen göndererek eğitimini gerçekleştireceğiz. Bu sene 6 öğretmenimizle devam ettirdik. Planlı şekilde bu sayı 5 oluyor 10 oluyor bu program devam edecek. Bu yıl bu şekildeki çocuklarımızı tespit edeceğiz ve gerekirse öğretmen sayımızı artıracağız. Çocuklarımıza her türlü fırsatı vereceğiz" dedi.


Bartın Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, evde eğitim programları kapsamında en uzak köylerde 1 tek özürlü çocuk olması durumunda bile öğretmen görevlendireceklerini, ayrıca okulda eğitim gören ancak diğer çocuklardan geri kalan öğrencilere de okulda destek eğitimlerinin verileceğini de söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 12:14:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?