22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Engelli vatandaşa personel yardımı

Bartın'da, özürlü maaşı bağlanabilmesi için gereken işlemleri yaptırmak isteyen Hasan Kantay, Valilikte özürlü asansörü olmadığı için işlemlerini yaptıramadı. Valilik personeli özürlü Kantay'ın, işlemlerinin yapılabilmesi için Valilik girişinde evrakları teslim aldı.
Bartın Valiliğinde işlerini yaptırmak isteyen özürlüler, özürlü asansörü olmadığı için sıkıntı yaşıyor. Devletin verdiği 450 TL özürlü bakım ücretlerinden yararlanmak isteyen Hasan Kantay'a, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından doldurulması gereken evrak verildi. SSK veya Bağkur, Vergi Dairesi, Valilik, Nüfus Müdürlüğü gibi birimler gezen doldurduğu için evrakları gezdiren Hasan Kantay Valilikteki işlerini özürlü asansörü olmadığı için yapamadı. Durumun farkına varan Valilik korumaları tarafından Valilik Tek Adımda Hizmet Bürosu memurları giriş kapısında bulunan Hasan Kantay'ın sıkıntısının giderilmesi için bina girişine gönderildi. Valilik girişine gelen Tek Adımda Hizmet Bürosu görevlisi Suna Kanra, Hasan Kantay'ın evraklarını alarak gerekli işlemlerin kendisi adına yapılacağını söyledi.


Valiliğe giremeyip işlerini halledemediği için üzülen Hasan Kantay, daha sonra Valilik personeli tarafından yapılan davranışla da mutlu oldu. Hasan Kantay gibi olan özürlüler Valiliğe giremediği için işleri görevli memurlar tarafından yürütülüyor. Bartın Valisi Halil Işık, yeni yapılan Vali Konağında öncelikle özürlü asansörünün konulmasını sağlamıştı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 11:10:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?