17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Entegre mücadele ürünleri belgelendirildi

Bartın Tarım İl Müdürlüğü tarafından Bartın'da sürdürülen entegre mücadele projesi kapsamında Derbent köyünde üretilen ürünlerin belgeleri dağıtıldı. Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz, örtü altı alanda yürütülen proje ile sağlıklı olarak üretilen ürünlerin belgelendirildiğini ve tüketicilerin sağlıklı ve kaliteli ürün satıcılarını tercih edeceğini kaydetti.


Bartın Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, entegre mücadele projesi kapsamında Derbent köyünde üretilen ürünlerin belgelerinin dağıtıldığı bildirildi. Kimyasal Mücadele yöntemlerinin dışındaki yöntemlerin öncelikle kullanılarak yapılan hastalık ve zararlı kontrolü olan Entegre Mücadele yöntemleri ile tarımsal ilaç kalıntısı bulunmayan ürünlerin tüketiciye ulaştırılması ve doğal çevrenin korunması amaçlanıyor. Entegre mücadele uygulayarak belge almaya hak kazanan çiftçilere verilen belge törenine Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz, Tarım İl Müdür Yardımcısı Cengiz Karabulak, Şube Müdürleri ve Teknik Personel katıldı. Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz, "Bu yıl ilk defa pilot olarak Derbent köyünde toplam 25 çiftçi ve 27 bin 540 metre kare örtü altı alanda yürütülen proje ile daha sağlıklı olarak üretilen ürünler belgelendirildi. Bu belgeler pazarlarda ürünlerin yanında bulundurulacak. Belgelendirilen ürünler her aşamada teknik elemanlarca denetlenecek, güvenli gıda tüketmek isteyen tüketiciler de bu ürünleri tercih edecek. 4. etap makine ekipman alımlarını destekleme programından Derbent köyümüzde bahçe ziraatı ile uğraşan tüm üreticilerimiz özellikle bahçe traktörleri ve diğer alet ve makine alımlarından faydalandırılmalıdır. Sonra kırsal alanda istihdamı artıracak, tarımsal sanayi ve teknoloji ile köylerimizin buluşmasını sağlayacak olan kırsal kalkınma yatırımlarını destekleyerek amacına ulaşmasını sağlamak bir sorumluluk ve vebaldir diye düşünüyorum. Köyünden ayrılarak farklı alanlarda yatırım yapma kişilerinde tekrar köylerine yeni yatırımlar yaparak geri dönmelerini sağlamak içinde bunu bir fırsat olarak değerlendirmelerini diliyorum" dedi.


Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz, köylerden proje beklediklerini, önder çiftçilere büyük iş düştüğünü söylerken, program sonunda üreticilere belgeleri dağıtıldı.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 11:53:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?