22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Etnografya Müzesi'ne yoğun ilgi

Bartın Belediyesi tarafından restore ettirilerek 29 Nisan 2008 tarihinde hizmete açılan Kemal Samancıoğlu Etnografya Müzesi yoğun ilgi görüyor.


Merhum Bartın Belediye Başkanı Kemal Samancıoğlu'nun yaşadığı ve ailesi tarafından bağışlanan evi müzeye dönüştüren ve yaklaşık 600 parça eser ile ziyarete açan Bartın Belediyesi, ziyaretçilere müze ve Bartın'ın etnografik yapısı hakkında bilgiler de veriyor. Belediye Başkanı Cemal Akın, bu yılın ilk altı ayında 2 bin 48 kişinin müzeyi ziyaret ettiğini belirterek, "Yoğun bir emek sonucu hizmete açılan Kemal Samancıoğlu Etnografya Müzesi, gerek Bartınlıların, gerekse Bartın'a dışarıdan gelenlerin ilgisini çekiyor.

Zengin eserler ile kentimizin sosyal ve kültürel değerlerini bir ev sıcaklığında sunan müzemizin tanıtım çalışmalarına da başlıyoruz. Kemal Samancıoğlu Etnografya Müzesi'ne bir web sayfası oluşturacağız. Ve broşürler bastırarak müzemizin daha kapsamlı tanıtımını yapacağız" dedi.
Bartın Kemal Samancıoğlu Etnografya Müzesini ziyaret eden vatandaşlar da eserleri tanımaktan memnun olduklarını dile getirdi.

İha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 21:00:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?