17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Evleri yıkılacak aileye Vali sahip çıktı

Bartın'da, önce evleri yıkılmasın diye sabaha kadar nöbet tutan ve çare bulamadıkları için evlerinin yanında bulunan ahırda 7 kişi yaşamaya çalışan Kaya ailesine, Bartın Valisi İsa Küçük ve eşi Emine Küçük sahip çıktı.

Bartın Valiliği ahırda yaşayan aileye köyde bulunan bir evi kiralık olarak tuttu. Kaya ailesi Valilik tarafından tutulan eve taşınırken, gözyaşlarına boğuldu ve hıçkıra hıçkıra ağladı.
Bartın'da yaşanan bir drama Bartın Valisi İsa Küçük ve eşi Emine Küçük son verdi. Yaklaşık 2 ay önce evleri yıkılmasın diye inşaatlarda kullanılan demirleri evlerinin tavanlarına yerleştiren ve sabaha kadar nöbet tutan Kaya ailesi, çare bulamayınca evlerinin yanında bulunan ahırda yaşamaya başladı. Yapılan haberler üzerine Bartın Valiliği konu ile ilgili olarak görevlendirme yaptı. Görevlilerin yaptığı incelemelerde, Bartın Belediyesi'nin de "oturulamaz" raporu verdiği evin durumu tespit edildi. Ahırda
yaşayan ailenin de yaşam standartları ve geçim standartları tespit edildi. Yapılan tespitler sonrasında Bartın Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Kaya ailesinin oturduğu köyde boş ev aranmaya başlanıldı. Köye yakın bir yerde bulunan bir ev Kaya ailesi için kiralandı. Bartın Valiliği tarafından 1 yıl boyunca ailenin kalacağı evin kirasını ödenecek.

KAYA AİLESİ EVLERİNİ TAŞIRKEN GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Kaya ailesi, Bartın Valisi İsa Küçük ve eşi Emine Küçük'ün girişimleri sonucunda Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 1 yıllık kirası ödenecek olan eve taşınmaya başladı. Yıkılmak üzere olan evlerinin içinden eşyalarını çıkartan Erol Kaya ve eşi Fatma Kaya uzun süre yaşadıkları evden ayrıldıkları için gözyaşlarına boğuldu. Yaklaşık 6 saat boyunca evlerinin Bartın Valiliğinin tuttuğu eve taşıyan Kaya ailesine köydeki komşuları da yardımcı oldu. Duygusal anlar yaşayan ve hıçkıra, hıçkıra ağlayan Erol Kaya, "Allah Valimizden razı olsun. O bizi buradan kurtardı. Ondan Allah razı olsun" dedi.
17 yıldır yaşadığı evinden taşınan ve gözyaşlarına boğulan Fatma Kaya, "Valimiz ve eşinden Allah razı olsun. Bizi kurtardı" dedi.

10 YAŞINDAKİ YILDIRAY KAYA, "VALİ AMCA, ALLAH RAZI OLSUN"
Evleri yıkılacak korkusuyla kekelemeye başlayan Kaya ailesinin en küçük çocukları Yıldıray Kaya (10) Vali İsa Küçük'e teşekkür etti. Minik bedeni ile evlerinin eşyalarını taşımaya çalışan Yıldıray Kaya, "Vali Amca. Allah senden razı olsun. Bizi kurtardın" diyerek Bartın Valisi İsa Küçük'e teşekkür etti. Kaya ailesi, Bartın Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tutulan ve 1 yıl kirasını ödeyeceği 4 odalı yeni evlerine taşındı. Aile artık evlerinin yıkılma korkusunu yaşamayacağı gibi,
ahırda da yaşamak zorunda kalmayacak.
Kaya ailesinin yıkılmak üzere olan evinin yerine, prefabrik ev yapılması için kampanya düzenlenecek.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 11:44:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?