16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Evlerin 1. katları boşaltılıyor

Bartın'da sel baskınına karşı evlerin birinci katı boşaltılıyor


Bartın’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Bartın Irmağı’nın taşma riskine karşın çevresindeki evlerin birinci katları boşaltılıyor.

Kentte etkili sağanakla birlikte yaklaşık 15 kilometrelik bölümü Bartın kent merkezinden geçerek Karadeniz’e dökülen Bartın Irmağı’nın su seviyesinin yükselmeye devam etmesi nedeniyle olası sel riskine karşı Valilikçe bazı evlerin boşaltılmasına karar verildi.

Hoparlörle yapılan duyuruların yanı sıra belediye görevlileri, evleri dolaşarak vatandaşlara geceyi yakınlarının yanında ya da Valilikçe tahsis edilecek alanlarda geçirmeleri konusunda uyarıyorlar.

Bartın Valisi Halil Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağanak yağış nedeniyle 100 civarında ev ve 30 kadar iş yerinde su baskını yaşandığını, belediyenin yanı sıra diğer kamu kurum ve kuruluşlarının gerekli çalışmaları yürüttüğünü söyledi.

Mahalleleri dolaşarak vatandaşların sorunlarını dinlediğini anlatan Işık, şöyle konuştu: "Bartın Irmağı’nın su seviyesi 2 metre 30 santimetre civarında yükseldi.

Yükselmeye de devam ediyor. Her ihtimale karşı ırmak çevresindeki evlerin zemin ve birinci katlarında oturanların konutlarını boşaltmalarını istedik. Çünkü, yağış devam edecek, riskli bir durum oluşabilir. Yakınlarının yanında barınma imkanı olmayanları okullarımızda misafir edeceğiz. Ayrıca, Kızılay kentte 100 hanelik mobil aş evi kuracak. Bunun için Düzce’den ekip geliyor."

KÖY YOLLARI DA ETKİLENDİ

Vali Işık, yağıştan dolayı elektrik enerjisinde kesintiler yaşanmadığını belirterek, şunları kaydetti: "Kriz Merkezi, ilçelerimizden de gelen her türlü bilgiyi değerlendiriyor. Şu anda 60 civarında muhtelif iş makinesi çalışıyor. Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. İş yerleri ve meskenlerde su tahliye işlemleri de yapılıyor. İlçelerimizde su taşkınıyla ilgili yer yer heyelanlardan, su yükselmelerinden etkilenen köy yollarımız bulunuyor.

Meteorolojiden aldığımız bilgiye göre, yarın da 9 saat süreyle yağış bekleniyor." Belediye Başkanı Cemal Akın da alt ve üst yapının çok ciddi oranda zarar gördüğünü, kente su sağlanan bazı kuyuların kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

Akın, kentte son yılların en yüksek oranda yağışı düştüğünü, ırmak çevresindeki 700-1000 civarında hanenin boşaltılmasının planlandığını kaydetti.
 

Milliyet
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 16:27:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?