17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Fabrika alev alev yandı

Bartın'da, bir yatak fabrikasında yangın çıktı.

Atılım Sanayi Sitesinde, İsmail Kalafat ve Selçuk Kanal'a ait yatak ve baza imalat fabrikasında yangın çıktı. Fabrika içerisinde bulunan bazı kimyasal maddeler nedeniyle zaman zaman patlamalar yaşandı.

Yangına Bartın Belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra Zonguldak ve Karabük'ten çok sayıda itfaiye aracı müdahale etti. 100'e yakın itfaiye ekibi, orman muhafaza müdürlüğü ekipleri ve askerler yangına müdahale etti. Yaklaşık 2.5 saat süren Atılım Sanayi Sitesi'ndeki yangın diğer fabrikalara sıçramadan
kontrol altına alındı.

Yangın sırasında fabrikada bulunan kimyasal maddeler yüzünden 40'a yakın patlama oldu. Patlamalar çevrede paniğe sebep oldu. Yangınla ilgili açıklama yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, "Belediye ekiplerimiz burada. Çaycuma'dan itfaiye ekibi geldi. Orman işletmesinden geldi. Köy hizmetlerinin deposundan itfaiye araçları geldi. İnşallah başka fabrikalara sıçramaz. Tüpler var. O zaman çok büyük sıkıntı olur. Ama kontrol altına alıyoruz" dedi.

Atılım Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Ateş, bütün fabrikaların 4 milyon lira değerinde sigortaya sahip olduğunu, ancak işyerlerindeki malların sigortasının olup olmadığından haberdar olmadıklarını ifade etti. İşletmelere sigorta yaptırmanın zor geldiğini ama böyle durumlarda gerekli olduğunu anlatan
Ateş, şöyle konuştu: "Aylık bin 500 lira civarında sigorta ödemesi işletmelere çok gelmemelidir. Yangının diğer fabrikalara sıçramamasına sevindik. Fabrika sahibi arkadaşlarımıza geçmiş olsun. Daha sağlıklı değerlendirmeyi yangın sonrasında verebiliriz."

Atılım Sanayi Sitesi'nde çıkan yangın sonrası olay yerine gelen Bartın Valisi İsa Küçük de çalışmaları yerinde izleyip ekiplerden bilgi aldı. Yangın sırasında çevrede geniş güvenlik önlemi alınırken, yangının çıkış sebebi yangın sonrasında yapılacak incelemelerle belirleneceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2012 Salı 13:35:48
Güncelleme :8 Şubat 2012 Çarşamba 10:22:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?