18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Faizsiz kredi için başvurular başladı

Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik, KOSGEB'ten, 50 Milyon YTL'lik Kaynakla, İmalatçı Esnaf, Sanatkar ile KOBİ'lere Faizsiz, “İstihdam Endeksli Cansuyu Kredisi Desteği” programının başladığını, 10 binin Üzerinde işletmenin yararlanacağı programda ulaşılacak kredi hacminin 350 milyon YTL olacağını bildirdi.


Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kemik, KOSGEB'ten, 50 Milyon YTL'lik Kaynakla, İmalatçı Esnaf, Sanatkar ile KOBİ'lere Faizsiz, “İstihdam Endeksli Cansuyu Kredisi Desteği” programının başladığını belirtti. 10 binin üzerinde işletmenin yararlanacağı programda ulaşılacak kredi hacminin 350 milyon YTL olacağını kaydeden Kemik, “KOSGEB'in Esnaf ve Sanatkarlar ile KOBİ'lerimizin sıkıntılarını en aza indirmek, yaşanan değişim ve dönüşüm sürecine uyum sağlamalarını temin etmek ve sorunlarına çözüm üretmek amacıyla “Sıfır Faizli İstihdam Endeksli Cansuyu Kredisi Desteği” programını başlattı. Tüm imalat yapan üyelerimizin bu destekten azami derecede faydalanması gerekir. İmalatçı Esnaf ve Sanatkarlar ile KOBİ'lere sağlanılan 50 milyon YTL'lik kaynakla oluşturulan kredi hacmi toplamı 350 milyon YTL olup, kullanılacak kredi faizinin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacaktır. 10 bine yakın imalatçı Esnaf ve Sanatkar ile KOBİ'lerin yararlandırılması planlanan programda, kredi kullanımı 350 milyon YTL'lik kaynakla sınırlı olacaktır. Bu programdan yararlanmak isteyen imalatçı Esnaf ve Sanatkarlar ile KOBİ'lerimizin kredi talepleri, başvuru sırasına göre değerlendirileceği için odamız bünyesinde yer alan KOSGEB Sinerji Odağı ile irtibata geçmeleri rica olunur” dedi.


Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik, KOBİ'lere sağlanacak can suyu desteğinin üst limitinin ise 100 bin YTL olacağını belirtti. Kredinin vadesinin bir yıl olduğunu belirten Kemik, kredi kullanacak olan Esnaf ve Sanatkarlar ile KOBİ'lerin krediyi, ilk 3 ayı ödemesiz kalanı aylık eşit taksitler halinde toplam 12 ayda ödeyeceğini dile getirdi. Kemik, “Program kredisinin yüzde 20'si Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde, yüzde 20'si diğer kalkınmada öncelikli yörelerde ve yüzde 60'ı da normal yöre ve gelişmiş yörelerde bulunan Esnaf ve Sanatkarlar ile KOBİ'lere kullandırılacak. Başvurulara göre, bölgeler arasında limit kaydırmaları yapılabilecek. Bu destek programından 10 binin üzerinde işletmenin yararlanmasını öngörüyoruz” dedi.


Kemik, söz konusu aşamada teminat sorunu yaşayan esnaf, sanatkar ve KOBİ'lerin sistem üzerinden Kredi Garanti Fonu'ndan destek alabileceklerini dile getirdi. Söz konusu uygulamaya Ziraat Bankası, Garanti, Yapı Kredi, Vakıfbank, Şekerbank, Türkiye Ekonomi Bankası ve Fortisbank olmak üzere 7 bankanın katılacağını belirten Kemik, “KOSGEB veri tabanına kaydı bulunmayan İmalatçı Esnaf ve Sanatkarlar ile KOBİ'lerimiz öncelikle kayıtla ilgili olarak KOSGEB Sinerji odağımıza başvurmaları gerekmektedir. Yapılan başvurular KOSGEB ve bankalarca belirlenecek kriterlere göre değerlendirilecektir.


İmalatçı Esnaf ve Sanatkar ile KOBİ'lere Sıfır Faizli İstihdam Endeksli Cansuyu Kredisi Desteği programından yararlanmak isteyen İmalatçı Esnaf ve Sanatkar ile KOBİ'lerimizin, İmalat Sanayinde faaliyet göstermesi, 250'den az çalışanı olması ve yıllık net satış hasılatı ya da mali bilançosu 25 milyon YTL'yi aşmaması, KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olması, KOSGEB'e verilecek güncel KOBİ Beyannamesi ve Yararlanıcı Durum Tespit Formunun (YDTF) onaylanmış olması gerekmektedir. Ayrıca İmalatçı Esnaf ve Sanatkar için Esnaf ve Sanatkar Sicil Belgesine sahip olması, TESK onaylı kapasite raporu olması gerekmektedir. KOSGEB İmalatçı Esnaf ve Sanatkar Kredisi Destek Programı kapsamında destek alan işletmeler bu programdan yararlanamazlar” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 16:48:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?