18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Feci kaza: 6 yaralı

Bartın'da şerit ihlali yapan bir kamyonet, karşı yönden gelen bir otomobili altına alarak metrelerce sürükledi.

Araç içinde sıkışan yaralılar kurtarma ekiplerinin örnek çalışması ile sıkıştıkları yerden çıkartıldı.

Bartın merkez Yenihan mevkiinde meydana gelen trafik kazasında 2'si ağır toplam 5 kişi yaralandı. Karabük'ten Bartın istikametine seyir halindeki Ramazan Demirci (52) yönetimindeki 78 AR 503 plakalı kamyonet şerit ihlali yapınca karşı yönden gelen Oğuzhan Özkan (35) yönetimindeki 34 HAN 79 plakalı otomobile çarptı. Kamyonet, çarpmanın etkisiyle otomobili metrelerce sürükledi. Otomobil ırmağa düşmekten son anda bir kaya parçası sayesinde kurtuldu.

Kazada 34 HAN 79 plakalı otomobilde bulunan sürücü Oğuzhan Özkan (35), Gülçin (30), Eren (12) ve Zehra Özkan (8) ile 78 AR 503 plakalı kamyonetin sürücüsü Ramazan Demirci (52) yaralandı. Kaza anında otomobilde sıkışan yaralılar Bartın Belediyesine bağlı İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Bartın Afet ve Acil Durum Ekibi (AFAD), 112 Acil Servis ekibi, jandarma ve polis ekipleri tarafından özenle kurtarıldı. AFAD ekibi yoldan aşağıya düşmekte olan ve kaya parçasına tutunan aracı kendi araçlarına çelik halatla bağladı. Daha sonra 112 Acil Servis görevlileri araçta sıkışan yaralılara ilk müdahaleyi yapmak için aracın içine girdi. 112 ekibi yaralılara araç içinde serum taktı.

Kurtarma çalışmaları devam ederken, 112 görevlileri yaralıların şuurlarının kapanmaması için uğraştı. Bu sırada AFAD ve Bartın Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri de sürücüyü sıkıştığı yerden çıkartmak için çaba gösterdi. Ekiplerin bilinçli çalışması sonucunda yaralılar sıkıştıkları yerden darbe almadan kısa sürede kurtarıldı. Kurtarma çalışmasının yapıldığı sırada jandarma ve polis ekipleri hiç bir sivili araçların yanına yaklaştırmadı.

Yaralılar 112 Acil Servis ambulansları ile Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Otomobilde bulunan sürücü Oğuzhan ve eşi Gülçin'in sağlık durumlarının ciddi olduğu öğrenildi.

Kaza ile ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2012 Çarşamba 09:00:40
Güncelleme :23 Şubat 2012 Perşembe 15:34:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?