22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Fedekar anne

Bartın’da doğuştan özürlü olan 10 yaşındaki Barış Ateş, okula hergün annesinin kucağında gidip geliyor. 2 kez ameliyat olan ancak yürüyemeyen Barış’ın tüm tedavi masraflarını üstlenen okul yönetimi ise küçük çocuğu ameliyat ettirerek sağlığına kavuşturmayı amaçlıyor.

6 çocuğundan en küçüğü olan Barış’ın (10), doğuştan bacaklarının sakat olduğunu söyleyen Sevim Barış, oğlunu yürüyemediği için her gün kucağında okula götürdüğünü belirtti. Bartın Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda eğitim öğretim gören Barış’ı 4 yıldır kucağında taşıdığını söyleyen Sevim Ateş, "Barış’ın doğuştan ayakları sakat. Bugüne kadar 2 kez ameliyat oldu fakat iyileşemedi. Şimdi okul yönetimi tedavi masraflarını üstelenerek oğlumu bir kez daha ameliyat ettirecek. Umudumuzu bu ameliyata bağladık" dedi.

Anne Sevim Ateş, diğer çocuklarının her hangi bir rahatsızlığı bulunmadığını ancak Barış’ın bu şekilde doğduğunu ifade ederek, "Oğlumu her gün kucağımda taşımak bana zor gelmiyor. Ancak doktorların iyileşebileceğini söylemesi ile de umutlanıyoruz. Biran önce ameliyat olarak iyileşmesini istiyoruz" diye konuştu.

Okul Müdürü Burhan Demirci de, Barış’ı muayene ettirdiklerini ve doktorların iyi bir ameliyat geçirmesi halinde yürüyebileceğini söylediklerini ifade etti. Demirci, Barış’ı kurtarmak için tüm okul yönetiminin seferber olduğunu da söyledi

bartın
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2004 Çarşamba 16:45:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?