16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Filistin katliamı hıçkırıklara boğdu

Bartın'da, 109 okulda yaklaşık 33 bin öğrenci, Filistin'de hayatını kaybeden çocuklar ve Filistinliler için bir dakikalık saygı duruşu yaptı.

Gazze'de ölen çocuklar için şiir yazan ilköğretim okulu 4. sınıf öğrencisi Ayşe Ceren Yazıcı, şiirini okuyamadan gözyaşlarına boğuldu.
Bartın'da, 109 okulda 33 bin öğrenci, 296 yönetici, bin 741 öğretmen, 398 personel, 198 ücretli öğretmen ve usta öğretici ile Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosunda 102 personel Filistin'de hayatını kaybeden çocuklar ve Filistin halkı için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programa katılan Bartın Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, Filistin'de yüzlerce çocuğun öldürülmesinin insanlık suçu olduğunu ifade etti. Yeşilyurt, Filistin'de çocuklarımızın, okullarınadevam öğrencilerimizin can derdine düştüğünü belirterek 300 Filistinli öğrencinin hayatını kaybettiğini söyledi. Savaşların çok kötü olduğunu anlatan Yeşilyurt, şöyle konuştu: "Bir daha böyle cani bir davranış ve savaşlar olmasın. Bu amaçla onların anısına 1 dakikalık saygı duruşu yapıyoruz. Bu sesi bu tepkiyi yükseltmek istiyoruz. O çocuklar hiç kabahati olmadan öldüler. Bu bir vahşettir. İnsan olmanın, en büyük Allah'ın vermiş olduğu kudret hayatta kalabilmesidir. İnsan bu vahşeti nasıl işler halenanlamakta güçlük çekiyoruz. Tüm orada ölen çocuklarımıza Allah'tan rahmet diliyor, ölümle pençeleşen yaralılara acil şifalar diliyoruz."


Gazze'de hayatını kaybeden çocuklar için yazdığı şiiri okumaya çalışan 4/B sınıfı öğrencisi Ayşe Ceren Yazıcı, şiirini okumaya başladığı an gözyaşlarına boğuldu. Minik öğrenciyi Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt ve Okul Müdürü Burhan Demirci teselli etti. Sırasına oturan Ayşe Ceren Yazıcı, sırasında da hıçkıra hıçkıra ağladı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 13:58:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yakup ICIK IP: 87.183.115.xxx Tarih : 23.01.2009 15:40:32

Kalbi olanlarin cok az oldugu bir alemde hüzünle yasiyor olmanin izdirabiyla gecerken günlerim, katletmeye gemlenmis duygularin varliginda, masum insanlarin ölmesine hic bir sey yapamamanin derin üzüntüsüyle kahroluyorum...