15
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Gazetecili çeteden imaj haberleri!

Bartın'da 60'ı aşan üyeleri arasında 6 polis, 1 jandarma, 4 gazeteci bulunan Bacaklar Çetesi'nin işlediği suçlar, hayret uyandırdı. Çetenin, işyerini almak istedikleri bir kişinin bankaya olan borcunun faizini yükselttikleri, fırın sektörünü yönetmek için fırıncıları toplayıp tehdit ettikleri belirlendi.

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açığa çıkarılan çetenin 22 üyesi Eylül 2006'da tutuklandı. Başsavcılık, Aralık 2006'da da çetenin 60 üyesi hakkında 5 yıldan 895 yıla kadar değişen oranda hapis cezası istemiyle dava açtı. İddianameye göre Kamyoncular Kooperatif Başkanı Abdullah Bacak ve oğulları İsmail, Coşkun, Veli Bacak tarafından yönetilen ve Ankara'da yargılanan çete üyelerinin işlediği iddia edilen suçlardan bazıları şöyle:

Verdiği borcu alamayan bir tefeci, çeteye başvurdu.Eldeki senetten daha yüksek bir rakamı ödemesi için borçluyla anlaşan çete üyeleri, bir süre sonra tefeciyi de döverek 15 bin YTL'sini aldı. Emniyet Müdürü M.T., aracına kullandığı benzini bile çetenin işlettiği benzinciden aldı. Düzenli aralıklarla çeteden para alan M.T., bunun karşılığında çetenin suçlarını gizledi. Jandarmada görevli D.Ö., sürekli menfaat sağladığı çeteye bazı işlerinde aracılık etti. Çek senet tahsilatı ile uğraşan polis memurları R.S. ile A.K., tahsil edemedikleri senetler için çeteden yardım istedi. Çete üyelerinden birinin imam nikâhlı eşine "ölünceye kadar amcasına bakacağına yönelik" sadakat senedi imzalatıldı. Çete üyelerinden birinin nişanlısı ve yengesini, yer olmadığı gerekçesiyle dolmuşa almayan dolmuş şoförü, silahla tehdit edilerek dövüldü. Bankacı E.B., bir müşterinin borcunun faizini normalden daha yüksek gösterdi. Çete üyelerinin böylece zor duruma düşecek borçlunun işyerlerini elinden almayı amaçladığı ortaya çıktı.

Bartın'daki 3 ayrı yerel gazetenin sahibi ile ulusal gazetelere haber geçen bir gazeteci, çetenin "mafya" imajını değiştirmek için haberler yapt

Milliyet
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 11:25:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SELİN IP: 88.232.36.xxx Tarih : 20.06.2007 23:38:15
Geç bile kalındığını düşünüyorum.Öncelikle hakkını savunamayan bir toplum ezilmeye mahkumdur herzaman korkmadan eğer üstüne gidilirse yaşananların ve bilinenlerin suç diye birşey olmaz.Susmadan gördüklerini anlatarak yazarak kaçmadan üstüne gidilerek hertürlü yanlış yokedilebilir.Tek gereken cesaret...Bu konuda gazetecilere korkmayan kalemlere kanun koruyuculara ihtiyaç var lütfen kendimiz ilimiz ve ülkemiz için duyarsız kalmayalım .