17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Gazilere iftar yemeği

Bartın Valisi tarafından şehit ailelerine ve gazilere iftar yemeği verildi.

Bartın Valisi İsa Küçük tarafından Gaziler Haftası nedeniyle şehit ailelerine ve gazilere askeri gazinoda iftar yemeği verildi. Vali İsa Küçük tarafından verilen iftar yemeğine, Garnizon Komutanı Dz. Kur. Kd. Alb. Hayrettin İmren, Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, İl Jandarma Alay Komutanı J. Kd. Alb. A. Galip İncekürk, Vali Yardımcıları Süleyman Deniz, Ali Akça ve Türker Öksüz, İl Milli Eğitim Müdürü H. Ali Yeşilyurt, Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayrettin Gencel, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Düzenlenen iftar yemeği öncesi bir konuşma yapan Vali İsa Küçük, “Aziz Şehitlerimizin eş ve çocukları ve yakınlarına sahip çıkmak, aile fertlerinin topluma kazandırılması ve hayat şartlarını iyileştirmek devletimizin teminatı altındadır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz milletimizin ve vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü her şeyin üstünde tutarak, gösterdikleri fedakarlıklarla birer milli kahraman olarak Türk milletinin gönüllerinde yerlerini almışlardır. Onlar, Türk milletinin birer evlatları olmuşlardır. Milletin birer ferdi olarak bize düşen görev, onların yaşayarak gösterdikleri fedakarlıkları doğru anlamak ve buna göre davranıp yaşamaktır. Yüce Şehitlerimizin aziz hatıraları ve Kahraman Gazilerimizin yüksek karakter gerektiren fedakarlıkları önünde bir kere daha saygı ile eğiliyorum” dedi.

Hoş sohbetlerin yapıldığı iftar yemeğinde Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayrettin Gencel kendilerine destek verenlere teşekkür ederek, “Sayın Valimiz İsa Küçük'ün organizasyonunda düzenlenen iftar yemeğimize hoş geldiniz. Derneğimizin kurulduğu günden itibaren daha doğrusu kuruluş aşamasında da bizlerden yardımlarını esirgemeyen başta Sayın Valimiz İsa Küçük olmak üzere Belediye Başkanımıza, Garnizon Komutanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gencel, destek ve himayelerinden dolayı Vali İsa Küçük, Garnizon Komutanı Dz. Kur. Kd. Alb. Hayrettin İmren ve Belediye Başkanı Ahmet Altıntel'e onursal üyelik beratını takdim etti.

Üyelik beratını alan Vali İsa Küçük, bu üyelik beratının daha önce aldığı üyelik beratlarından daha önemli olduğunu belirtti. Küçük, “Çok çeşitli derneklerin fahri ve onursal üyelikleri verilmiştir ama bu bizim için en anlamlısıdır. Bunu hem gönlümüzde, hem de evimizde ömür boyu taşıyacağız, saklayacağız. Dernek başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Bu vesile ile bir kere daha belirtmek isterim ki, gerek bir kişi olarak gerekse Bartın Valisi olarak hem şehit yakınlarımızın, hem gazilerimizin şunu bilmelerini isterim, hiçbir zaman 'bizim kimimiz, kimsemiz yok' diye düşünmeyin. Benim Vali olarak, İsa Küçük olarak bir elim kiminiz, bir elim kimsenizdir. Yüreğim hep sizinledir” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 14:35:16
Güncelleme :20 Eylül 2008 Cumartesi 14:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?