16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Gazze çocukları için el ele

Gazze'de yaşanan saldırılardan etkilenen çocukların ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla Bartın Belediyesi tarafından Etli Pilav Günü yapıldı.

Pilav gününde elde edilen gelir Gazze'deki çocukların ihtiyaçları için kullanılacak.
Bartın Belediyesi tarafından Hükümet Caddesi üzerinde Gazze'deki çocuklar yararına düzenlenen Etli Pilav Günü etkinliklerine Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, CHP İl Başkanı Hakan Ceylan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Gazze'deki görüntünün içler acısı olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, "Televizyonlarda o yürek acısı görüntüleri, çocukların halini gördükçe yüreğimiz sızlamaktadır. Bizde üzerimize düşen bu görevi, Bartın Belediyesi ve Bartın halkı olarak yerine getirmek istedik. Pilav gününde toplanacak paralarla Gazze'deki çocukların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız. Bartın halkı bu konuda duyarlı. Biraz olsun acıları dindirmek için bu etkinliği yaptık. Çocukların yaralarına merhum olabilirsek ne mutlu bizlere."


Etli pilav ve yanında ayran 3 TL'ye satıldı. Pilav günü etkinlikleri akşama kadar devam edecek. Büyük kazanlarda pişirilen etli pilavlardan elde edilen gelirin ne kadar olduğu belediye tarafından daha sonra açıklanacak. Vatandaşların bazıları pilav alarak programa destek verirken, bazıları pilav almadan kurulan bağış sandıklarına para atarak destek oldu.

İha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 16:23:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?