18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Gemicilerin eşyaları sahile vurdu

Rusya'dan Bartın Limanı'na demir getirmek üzere yola çıkan ve Bartın ile Kastamonu arasında irtibat kesilen bir yük gemisine ait olduğu iddia edilen filika, can yeleği parçaları, içki şişeleri ve gemici malzemeleri sahile vurdu.


17 Şubat Pazar günü Rusya'nın Navaroski Limanı'ndan kütük demir yüklenerek Bartın Limanı'na doğru yola çıkan 3 bin grostonluk 'Rezzak" isimli Panama bandıralı kuru yük gemisiyle irtibat kesildi.

Gemide bulunan Hint asıllı 25 mürettebatın bulunduğu gemiyi arama çalışmaları devam ederken, Bartın ile Kastamonu arasındaki kayalık ve sahillerde filika parçaları ve can simidi parçaları bulundu.

Havanın düzelmesinin ardından denize avlanmak üzere çıkan balıkçıların rast geldiği parçalar incelemeye alındı.


Filika ve can simidi parçalarının yanı sıra sahillerde Rus marka içki şişeleri ile gemide çalışan personelin kullandığı ileri sürülen kurtarma halatı, ayakkabı ve kayış gibi malzemelere de rastlanıldı.

Balıkçılar, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın kayıp gemiyi bulmak için çalışma yaptığını, telsizlerden Kurucaşile, Cide ve İnebolu arasında denizin üzerinde mazot akıntısının olduğunun söylendiğini belirtti.


Denize açılan balıkçılar, radar ve dürbünle deniz üzerinde bir bulgu aradıklarını ve artık mürettebatın yaşamasının imkansız olduğunu bildirdi.

Havanın arama çalışmalarına müsait olması sebebiyle ekipler, çalışmalarını aralıksız sürdürürken bölgede hareketlilik yaşanıyor.

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 16:47:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?