16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Gemiler limana sığındı

Bartın'da gece yarısından itibaren etkili olmaya başlayan fırtına nedeniyle Batı Karadeniz'de seyir halinde olan yük gemileri limana sığındı.

Bartın'da saatteki hızı 100 kilometrenin üzerinde olan fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. Yaz mevsiminde binlerce turistin geldiği İnkumu beldesi fırtınadan en çok etkilenen yerlerden biri oldu. İnkumu'nda oluşan dev dalgalar sahili aşarak karayoluna kadar ulaştı. Deniz kenarına yakın yerlerde oturan vatandaşlar paniğe kapıldı. Ayrıca dalgaların getirdiği çöpler sahili doldurdu.

Fırtına ve olumsuz hava koşulları sebebiyle Batı Karadeniz'de rotalarında ilerleyen yük gemileri Bartın Limanı'na sığınmak zorunda kaldı. İstanbul'dan gelen bir yük gemisi Deniz Üst Komutanlığı içerisinde bulunan Deniz Altı tünellerinin bulunduğu yere kadar liman içerisinde sürüklendi. Karaya oturan gemiyi kurtarmak için Bartın Belediyesi'ne ait "Ayşe Beste" isimli römorkör çalışmalara başladı. Bartın'da ortaya çıkan gök kuşağı ise mükemmel bir görünüm oluşturdu. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri olumsuz hava koşullarının hafta içerisinde de süreceğini bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2007 Pazar 16:19:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?