17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Genç öğretmenin ölümü yasa boğdu

LOJMANDA ÖLÜ BULUNAN ÖĞRETMEN

Van'da hayatını kaybeden öğretmen Adem Hamsi'nin ailesine ölmeden önce organlarını bağışlamak istediğini söylediği, ancak genç öğretmenin hayatını kaybetmesinin ardından Van'dan bir telefonla öğretmenin ailesine ölmediğinin söylendiği iddia edildi.

Van'ın Başkale ilçesinde bir ilköğretim okulunda öğretmenlik yapan ve lojmandaki odasında ölü bulunan Adem Hamsi'nin memleketi Bartın'daki köyünde gözyaşları hakim oldu. İngilizce öğretmeni Adem Hamsi'nin (24) arkadaşları tarafından kaldığı okulun lojmanında ölü bulunması üzerine memleketine gelen kötü haber herkesi üzdü. Babası Recep Hamsi, annesi Vasfiye hanım, kardeşi Erkan Hamsi ve ağabeyi Taner Hami kötü haber sonrasında adeta yıkıldılar. Genç öğretmenin evine akın eden köylüler de üzüntüsünü dile getirdi. Baba Recep Hamsi oğlunu herkesin çok sevdiğini belirterek "Bu yıl öğretmenliğe atandı. Üç ay Mersin'de kaldı daha sonra Van'a tayin oldu. Pazartesi günü eve gelecekti. Telefonla konuşuyorduk. Çok hayalleri vardı" dedi. Genç öğretmenin Bolu İzzet Baysal Üniversitesi İngilizce Bölümü'nde okuyan kardeşi Erkan Hamsi de, ağabeyinin kendisini sürekli aradığını belirtti. Adem Hamsi'nin ağabeyi Taner Hamsi de kardeşinin ölümünün kendisini yıktığını ifade etti.

Van'ın Başkale ilçesinde görev yapan ve kalp krizi geçirerek öldüğü iddia edilen genç öğretmen Adem Hamsi'nin annesi, oğlunun ölümünü hissettiğini belirtti. Gözyaşlarına hakim olamayan anne Vasfiye Hamsi, şunları söyledi: "Oğlum Pazartesi günü eve gelecekti. Çok hayalleri vardı. Hayallerini kuramadı çocuğum. Evlenmeyi istiyordu. Uçak biletini 1 ay önce almış. Öleceğini söylerdi. Ben de kendisine 'Oğlum sen daha çok gençsin, ölemezsin' derdim. Araba almış ve arabanın sigortasını yaptırmış. 'Anne benim organlarımı bağışla' dedi. 'Ölüm gence yaşlıya gelmiyor' dedi."

BİR TELEFON KAÇ KİŞİNİN HAYATINA MALOLDU

Genç öğretmenin ölümünün ardından Van'dan aileyi arayan ve Van Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli olduğunu belirten bir kişinin, aileye çocuklarının komada olduğunu söylediği iddia edildi. Hayatını kaybeden Adem Hamsi'nin bir komşusu, şöyle konuştu:"Eve bir telefon gelmiş ve 'Çocuğunuz yoğun bakımda' demiş. Eğer çocuğun öldüğünü söyleseler de Adem'in organlarını aile bağışlayacaktı. Allah bilir kaç kişinin hayatı kurtulacaktı? Aileyi üzmeyelim diye düşünmüşler ama bir çok kişinin de organlara ulaşmasına engel olunmuş oldu."

Köyde çok sevilen Adem Hamsi'nin komşuları, Adem'in çok iyi bir insan olduğunu ve üzüntüye boğulduklarını söyledi.

LOJMANDA ÖLÜ BULUNAN ÖĞRETMEN
LOJMANDA ÖLÜ BULUNAN ÖĞRETMEN
LOJMANDA ÖLÜ BULUNAN ÖĞRETMEN
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2011 Pazar 15:50:01
Güncelleme :23 Ocak 2011 Pazar 23:23:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?